Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Poranio Milorad

Poranio Milorad

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0537-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3138

Broj strana:

216

Težina:

342 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,20 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U romanu Poranio Milorad Dule Nedeljković sa sebi svojstvenom reskošću, humorom i brzinom ispričao je priču koja se proteže u rasponu od čitavih stotinu godina i u vezu dovodi arhaični milje šumadijskog sela Moravci podno Rudnika s početka dvadesetog vijeka, bezvremenost svih tih voćnjaka i vinograda, buna i ustanaka, brda i dolina, rakije i jagnjetine, i Beograd s početka dvadeset prvog vijeka, jedan grad raspadnut i lud, provincijalan i kosmopolitski ujedno, ubrzan do izbezumljenja bez smisla.

Protagonisti ovog sumanutog - moglo bi se reći porodičnog - romana su izvijesni Milorad i njegov daleki potomak Aleksandar. Ako je prvi gotovo mitski srpski seljak s početka prošlog vijeka, drugi je savremeni sofisticirani profesor sociologije na Filološkom fakultetu, a ujedno i mangup do jaja, mitska aždaja današnjih dana. Dok Milorad svoju komunikaciju sa svijetom obavlja dovikujući se s brda na brdo, Aleksandar to obavlja mejlovima i sms-porukama. Pa opet, uprkos čitavom burnom vijeku koji se poslagao između njih kao debeo, nepremostiv zid, i askurđel Milorad i njegov potomak Aleksandar muče istovijetnu muku: Milorad, nakon jednog krajnje neprijatnog razgovora s popom, premire od straha da je ne daj bože - muželožnik, a Aleksandar s jednakim užasom pomišlja da je ne daj bože - peder, nakon što ga bezuspješno startuje student homoseksualac, a on, odbivši ga, s užasom shvati da mu sedigao na muškarca. Otkad, prirodno, datira i njegov problem sa erekcijom.

Upravo to preplitanje istovijetnih dilema i strahova dvojice junaka u drastično različitim vremenima i okruženjima, obezbjeđuje onu uskomešalu srž, sam zamajac urnebesno komičnog romana Poranio Milorad.

Iz pogovora Vladimira Arsenijevića

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U romanu Poranio Milorad Dule Nedeljković sa sebi svojstvenom reskošću, humorom i brzinom ispričao je priču koja se proteže u rasponu od čitavih stotinu godina i u vezu dovodi arhaični milje šumadijskog sela Moravci podno Rudnika s početka dvadesetog vijeka, bezvremenost svih tih voćnjaka i vinograda, buna i ustanaka, brda i dolina, rakije i jagnjetine, i Beograd s početka dvadeset prvog vijeka, jedan grad raspadnut i lud, provincijalan i kosmopolitski ujedno, ubrzan do izbezumljenja bez smisla. Protagonisti ovog sumanutog - moglo bi se reći porodičnog - romana su izvijesni Milorad i njegov daleki potomak Aleksandar. Ako je prvi gotovo mitski srpski seljak s početka prošlog vijeka, drugi je savremeni sofisticirani profesor sociologije na Filološkom fakultetu, a ujedno i mangup do jaja, mitska aždaja današnjih dana. Dok Milorad svoju komunikaciju sa svijetom obavlja dovikujući se s brda na brdo, Aleksandar to obavlja mejlovima i sms-porukama. Pa opet, uprkos čitavom burnom vijeku koji se poslagao između njih kao debeo, nepremostiv zid, i askurđel Milorad i njegov potomak Aleksandar muče istovijetnu muku: Milorad, nakon jednog krajnje neprijatnog razgovora s popom, premire od straha da je ne daj bože - muželožnik, a Aleksandar s jednakim užasom pomišlja da je ne daj bože - peder, nakon što ga bezuspješno startuje student homoseksualac, a on, odbivši ga, s užasom shvati da mu sedigao na muškarca. Otkad, prirodno, datira i njegov problem sa erekcijom. Upravo to preplitanje istovijetnih dilema i strahova dvojice junaka u drastično različitim vremenima i okruženjima, obezbjeđuje onu uskomešalu srž, sam zamajac urnebesno komičnog romana Poranio Milorad. Iz pogovora Vladimira Arsenijevića

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter