Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Trka za spasenje Romanova

Trka za spasenje Romanova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-3523-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B4079

Broj strana:

456

Težina:

655 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Istina o tajnim planovima da se spase ruska carska porodica.

Zbog čega Romanovi nisu spaseni i ko je za to odgovoran?

Sedamnaestog jula 1918. streljana je cela ruska carska porodica – bivši car Nikolaj, njegova supruga Aleksandra i njihova deca Olga, Tatjana, Marija, Anastasija i Aleksej. Ovaj tragični događaj bio je očekivan, a njihovi evropski kraljevski rođaci, savezničke vlade i ruski monarhisti ipak ih nisu spasli…

Ubistvo carske porodice i dalje privlači veliku pažnju, ali ono što nikada nije detaljno istraženo jesu zakulisni planovi i zavere za spas Romanova. Istoričarka Helen Rapaport otkriva okolnosti i događaje zbog kojih nije sprečeno njihovo smaknuće. Pitanje azila za cara i njegovu porodicu bilo je izuzetno komplikovano i predstavljalo je ogromne političke, logističke i geografske izazove u vreme dok je Evropa još uvek bila u ratu.

U ovoj neverovatnoj istorijskoj detektivskoj priči Helen Rapaport crpi nove i nikad ranije obelodanjene izvore iz arhiva u SAD, Rusiji, Španiji i Velikoj Britaniji. Kroz bezbroj preokreta, njena otkrića raskrinkavaju mnoge lažne tvrdnje i zavere, gorka rivalstva i razorne izdaje dok su Romanovi, zatvoreni, čekali svoju sudbinu.

  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Istina o tajnim planovima da se spase ruska carska porodica. Zbog čega Romanovi nisu spaseni i ko je za to odgovoran? Sedamnaestog jula 1918. streljana je cela ruska carska porodica – bivši car Nikolaj, njegova supruga Aleksandra i njihova deca Olga, Tatjana, Marija, Anastasija i Aleksej. Ovaj tragični događaj bio je očekivan, a njihovi evropski kraljevski rođaci, savezničke vlade i ruski monarhisti ipak ih nisu spasli… Ubistvo carske porodice i dalje privlači veliku pažnju, ali ono što nikada nije detaljno istraženo jesu zakulisni planovi i zavere za spas Romanova. Istoričarka Helen Rapaport otkriva okolnosti i događaje zbog kojih nije sprečeno njihovo smaknuće. Pitanje azila za cara i njegovu porodicu bilo je izuzetno komplikovano i predstavljalo je ogromne političke, logističke i geografske izazove u vreme dok je Evropa još uvek bila u ratu. U ovoj neverovatnoj istorijskoj detektivskoj priči Helen Rapaport crpi nove i nikad ranije obelodanjene izvore iz arhiva u SAD, Rusiji, Španiji i Velikoj Britaniji. Kroz bezbroj preokreta, njena otkrića raskrinkavaju mnoge lažne tvrdnje i zavere, gorka rivalstva i razorne izdaje dok su Romanovi, zatvoreni, čekali svoju sudbinu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter