Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Revolt - U rovovima globalne pobune

Revolt - U rovovima globalne pobune

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nadav Ejal


ISBN:

978-86-521-4102-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B0922

Broj strana:

424

Težina:

387 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U ovoj elokventnoj i provokativnoj knjizi Nadav Ejal nadahnuto i znalački ilustruje kako i zašto savremena globalizacija nije održiva. Autor tvrdi da urušavanje današnjeg sveta nije toliko posledica neravnoteže između tehnoloških dostignuća i društvenog napretka, ili sloma liberalne demokratije, koliko strastvenog nastojanja da se svrgnu i unište strukture moći koje su postale isprazne, korumpirane ili naprosto gluve i slepe za odeđene neodložne potrebe ljudi. Ejal objašnjava dobroćudne i zloćudne sile koje izuzetnom brzinom preobražavaju našu ekonomsku, političku i kulturnu stvarnost, osvetljavajući ne samo ekonomsku i kulturnu revoluciju koja počinje da definiše naše vreme već i kontrarevoluciju koju predvode oni koje je revolucija marginalizovala i eksploatisala.

Kroz mešavinu novinarskog narativa, pronicljivih vinjeta i originalne analize, Revolt pokazuje da današnja levica i desnica imaju mnogo zajedničkog. Ejal nam predstavlja razloge pobune nezadovoljnih rudara iz pensilvanijskih ugljenokopa, anarhističke komune na periferiji Atine, japansko selo s negativnim prirodnim priraštajem, neonaciste u Nemačkoj i porodicu sirijskih izbeglica koje je pratio od obala Grčke do njihovog odredišta u Nemačkoj. U ove izveštaje o sadašnjosti Ejal upliće pouke iz prošlosti, od opijumskih ratova u Kini do kolonijalnog Haitija i Maršalovog plana. Ovim istorijskim poveznicama pokazuje da su koreni revolta oduvek bili duboki i snažni, te da bismo morali da prihvatimo kako je revolt novi status kvo.

  • Originalni naziv: Revolt In the Trenches...
  • Prevodilac: Tatjana Milosavljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovoj elokventnoj i provokativnoj knjizi Nadav Ejal nadahnuto i znalački ilustruje kako i zašto savremena globalizacija nije održiva. Autor tvrdi da urušavanje današnjeg sveta nije toliko posledica neravnoteže između tehnoloških dostignuća i društvenog napretka, ili sloma liberalne demokratije, koliko strastvenog nastojanja da se svrgnu i unište strukture moći koje su postale isprazne, korumpirane ili naprosto gluve i slepe za odeđene neodložne potrebe ljudi. Ejal objašnjava dobroćudne i zloćudne sile koje izuzetnom brzinom preobražavaju našu ekonomsku, političku i kulturnu stvarnost, osvetljavajući ne samo ekonomsku i kulturnu revoluciju koja počinje da definiše naše vreme već i kontrarevoluciju koju predvode oni koje je revolucija marginalizovala i eksploatisala. Kroz mešavinu novinarskog narativa, pronicljivih vinjeta i originalne analize, Revolt pokazuje da današnja levica i desnica imaju mnogo zajedničkog. Ejal nam predstavlja razloge pobune nezadovoljnih rudara iz pensilvanijskih ugljenokopa, anarhističke komune na periferiji Atine, japansko selo s negativnim prirodnim priraštajem, neonaciste u Nemačkoj i porodicu sirijskih izbeglica koje je pratio od obala Grčke do njihovog odredišta u Nemačkoj. U ove izveštaje o sadašnjosti Ejal upliće pouke iz prošlosti, od opijumskih ratova u Kini do kolonijalnog Haitija i Maršalovog plana. Ovim istorijskim poveznicama pokazuje da su koreni revolta oduvek bili duboki i snažni, te da bismo morali da prihvatimo kako je revolt novi status kvo.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter