Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Rasuti umovi - Poreklo i lečenje poremećaja pažnje

Rasuti umovi - Poreklo i lečenje poremećaja pažnje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Gabor Mate


ISBN:

978-86-6036-114-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B6095

Broj strana:

366

Težina:

415 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Poremećaj deficita pažnje (ADD) poslednjih godina postao je kontroverzna tema, umnogome zahvaljujući dr Gaboru Mateu, koji je skrenuo pažnju javnosti na njegovu široku rasprostranjenost.

Dr Mate ukazuje na to da se ovaj poremećaj u svojoj blagoj formi javlja kod značajnog dela populacije i izražava uverenje da naše socijalno i emocionalno okruženje igra ključnu ulogu kako u uzroku, tako i u lečenju ovog stanja. Rasuti umovi opisuju bolnu realnost ovog poremećaja i njegov uticaj na decu, kao i na karijeru i društvene puteve odraslih. Iako priznaje da genetika zaista može odigrati ulogu u predisponiranju osobe prema ADD-u, dr Mate ide još dalje i fokusira se na stvari koje možemo kontrolisati: promene u okruženju, porodičnu dinamiku i roditeljske izbore.

U Rasutim umovima pružen je detaljan opis ADD-a i pravaca u njegovom lečenju, ali je priča koja je ispričana veća od same teme knjige, i tiče se svih bitnih elemenata emocionalne pismenosti - emocionalne samoregulacije, samoroditeljstva i uspostavljanja ravnoteže.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Poremećaj deficita pažnje (ADD) poslednjih godina postao je kontroverzna tema, umnogome zahvaljujući dr Gaboru Mateu, koji je skrenuo pažnju javnosti na njegovu široku rasprostranjenost. Dr Mate ukazuje na to da se ovaj poremećaj u svojoj blagoj formi javlja kod značajnog dela populacije i izražava uverenje da naše socijalno i emocionalno okruženje igra ključnu ulogu kako u uzroku, tako i u lečenju ovog stanja. Rasuti umovi opisuju bolnu realnost ovog poremećaja i njegov uticaj na decu, kao i na karijeru i društvene puteve odraslih. Iako priznaje da genetika zaista može odigrati ulogu u predisponiranju osobe prema ADD-u, dr Mate ide još dalje i fokusira se na stvari koje možemo kontrolisati: promene u okruženju, porodičnu dinamiku i roditeljske izbore. U Rasutim umovima pružen je detaljan opis ADD-a i pravaca u njegovom lečenju, ali je priča koja je ispričana veća od same teme knjige, i tiče se svih bitnih elemenata emocionalne pismenosti - emocionalne samoregulacije, samoroditeljstva i uspostavljanja ravnoteže.

Dodatne informacije

Izdavač Kontrast izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter