Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

U potrazi za čudesnim - Fragmenti nepoznatog učenja

U potrazi za čudesnim -  Fragmenti nepoznatog učenja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788686293060

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

b2244

Broj strana:

540

Težina:

723 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

36,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pjotr Demjanovič Uspenski (1878-1947)

Najčuvenije delo Uspenskog U potrazi za čudesnim predstavlja beleške Uspenskog, prikupljene tokom osmogodišnjeg rada u svojstvu Gurđijevog učenika i u njemu on izlaže učenje Gurđijeva. Kroz ovu knjigu Ispenski je Gurđijeva označio slovom G.

Jedno od najznačajnijih dela ikada napisanih.

...Ako čovek popušta svim svojim željama ili ako im ugađa, u njemu neće biti unutrašnje borbe, nikakvog trenja, neće biti vatre. Ali ako se, da bi postigao određeni cilj, bori sa željama koje ga u tome ometaju, stvoriće izvesnu vatru koja će njegov unutrašnji svet postepeno pretvoriti u jedinstvenu celinu.

Čovek mora da shvati sledeće - njegova evolucija je neophodna jedino njemu samom. I niko nije obavezan niti namerava da mu pomaže. Naprotiv, sile koje se suprotstavljaju evoluciji velikih masa čovečanstva suprotstavljaju se i evoluciji pojedinca. Čovek ih mora nadmudriti, dok čovečanstvo ne može. Kasnije ćete shvatiti da su ove prepreke čoveku veoma korisne - kad ne bi postojale trebalo bi ih namerno stvoriti, jer čovek prevazilazeći prepreke razvija one kvalitete koji su mu potrebni.

Georgije Ivanovič Gurđijev (1877-1949) je jedan od najpoznatijih ruskih metafizičara.

  • Originalni naziv: In search of the Miraculs...
  • Prevodilac: Dušica Milojković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pjotr Demjanovič Uspenski (1878-1947) Najčuvenije delo Uspenskog U potrazi za čudesnim predstavlja beleške Uspenskog, prikupljene tokom osmogodišnjeg rada u svojstvu Gurđijevog učenika i u njemu on izlaže učenje Gurđijeva. Kroz ovu knjigu Ispenski je Gurđijeva označio slovom G. Jedno od najznačajnijih dela ikada napisanih. ...Ako čovek popušta svim svojim željama ili ako im ugađa, u njemu neće biti unutrašnje borbe, nikakvog trenja, neće biti vatre. Ali ako se, da bi postigao određeni cilj, bori sa željama koje ga u tome ometaju, stvoriće izvesnu vatru koja će njegov unutrašnji svet postepeno pretvoriti u jedinstvenu celinu. Čovek mora da shvati sledeće - njegova evolucija je neophodna jedino njemu samom. I niko nije obavezan niti namerava da mu pomaže. Naprotiv, sile koje se suprotstavljaju evoluciji velikih masa čovečanstva suprotstavljaju se i evoluciji pojedinca. Čovek ih mora nadmudriti, dok čovečanstvo ne može. Kasnije ćete shvatiti da su ove prepreke čoveku veoma korisne - kad ne bi postojale trebalo bi ih namerno stvoriti, jer čovek prevazilazeći prepreke razvija one kvalitete koji su mu potrebni. Georgije Ivanovič Gurđijev (1877-1949) je jedan od najpoznatijih ruskih metafizičara.

Dodatne informacije

Izdavač Miridin
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter