Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Kratka povest svakog ko je ikad živeo - Priče u našim genima

Kratka povest svakog ko je ikad živeo - Priče u našim genima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-03567-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B0926

Broj strana:

333

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Genetika - Da li će nam savremena genetika pokazati da pogrešno shvatamo određene koncepte, kao što je to pitanje rase?

Istorija - Šta nam to naši geni svedoče o istoriji, a šta od istorije možemo doznati o njima?

Evolucija - Da li proučavanje ljudske evolucije mutira u neprekidnu revoluciju?

Ideja da neki gen kodira neku osobinu, a njegov kvar neku bolest, i da ćemo to pratiti kroz porodice, pokolenja i istoriju prethodila je vekovima genetici. Skraćenica DNK postala je sinonim za sudbinu, ili šav koji prolazi kroz nas i zapečaćuje naše sudbine. Ali da li je to istina? Ono što genetika ne može da nam saopšti podjednako je važno kao i ono što može.

U svojim jedinstvenim genomima svako od nas nosi istoriju naše vrste - našeg rođenja, smrti, bolesti, rata, gladi, migracija, i mnogo seksualnih odnosa. Međutim, sve te priče bile su zaključane - sve do sada. Ko su naši preci? Odakle su došli? Genetičari su odjednom postali istoričari, a čvrsti dokazi u našoj DNK otvorili su onu kutiju koju smo zatvorili misleći da sve znamo. Poznati naučni pisac Adam Raderford precizno objašnjava na koji način genomika u potpunosti reispisuje priču o ljudima - od pre 100 hiljada godina pa sve do sada.

Ova knjiga je jedna demistifikujuća i osvetljujuća slika onoga što jesmo sada, i puta kroz koji smo prošli da bismo to postali!

  • Originalni naziv: A Brief History of Everyone...
  • Prevodilac: Vladimir D. Nikolić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Genetika - Da li će nam savremena genetika pokazati da pogrešno shvatamo određene koncepte, kao što je to pitanje rase? Istorija - Šta nam to naši geni svedoče o istoriji, a šta od istorije možemo doznati o njima? Evolucija - Da li proučavanje ljudske evolucije mutira u neprekidnu revoluciju? Ideja da neki gen kodira neku osobinu, a njegov kvar neku bolest, i da ćemo to pratiti kroz porodice, pokolenja i istoriju prethodila je vekovima genetici. Skraćenica DNK postala je sinonim za sudbinu, ili šav koji prolazi kroz nas i zapečaćuje naše sudbine. Ali da li je to istina? Ono što genetika ne može da nam saopšti podjednako je važno kao i ono što može. U svojim jedinstvenim genomima svako od nas nosi istoriju naše vrste - našeg rođenja, smrti, bolesti, rata, gladi, migracija, i mnogo seksualnih odnosa. Međutim, sve te priče bile su zaključane - sve do sada. Ko su naši preci? Odakle su došli? Genetičari su odjednom postali istoričari, a čvrsti dokazi u našoj DNK otvorili su onu kutiju koju smo zatvorili misleći da sve znamo. Poznati naučni pisac Adam Raderford precizno objašnjava na koji način genomika u potpunosti reispisuje priču o ljudima - od pre 100 hiljada godina pa sve do sada. Ova knjiga je jedna demistifikujuća i osvetljujuća slika onoga što jesmo sada, i puta kroz koji smo prošli da bismo to postali!

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter