Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Istorija srpske književnosti

Istorija srpske književnosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86003-45-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0683

Broj strana:

1214

Težina:

2234 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

95,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U Istoriji srpske književnostio opisani su svi njeni dominantni tokovi, pisani i usmeni, prikazane sve njene književne tradicije.
U njoj se objašnjava odnos domaćeg i stranog, nacionalnog i internacionalnog, u književnom razvitku , i u svemu što je stvoreno izdvaja se ono što je najvrednije, čime se srpska književnost naročito odlikuje.
Najviše prostora posvećeno je onim književnim formacijama kojima ona duguje svoje najveće domete: starim biografijama i narodnim pesmama, romantičarskoj i realističkoj poetici, modernoj poeziji i prozi.
Vodeći pisci, od Sv. Save do prvaka književne reči u XX veku dobili su najviše prostora.
No, nisu zaobiđeni ni drugi stvaraoci ni poslenici na književnom polju, pa čak ni oni koji iz današnje perspektive predstavljaju više kulturnu nego književnu vrednost, jer bez njihovog prisustva slika pojedinih razdoblja ne bi bila potpuna i celovita.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 169x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U Istoriji srpske književnostio opisani su svi njeni dominantni tokovi, pisani i usmeni, prikazane sve njene književne tradicije. U njoj se objašnjava odnos domaćeg i stranog, nacionalnog i internacionalnog, u književnom razvitku , i u svemu što je stvoreno izdvaja se ono što je najvrednije, čime se srpska književnost naročito odlikuje. Najviše prostora posvećeno je onim književnim formacijama kojima ona duguje svoje najveće domete: starim biografijama i narodnim pesmama, romantičarskoj i realističkoj poetici, modernoj poeziji i prozi. Vodeći pisci, od Sv. Save do prvaka književne reči u XX veku dobili su najviše prostora. No, nisu zaobiđeni ni drugi stvaraoci ni poslenici na književnom polju, pa čak ni oni koji iz današnje perspektive predstavljaju više kulturnu nego književnu vrednost, jer bez njihovog prisustva slika pojedinih razdoblja ne bi bila potpuna i celovita.

Dodatne informacije

Izdavač Sezam book
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter