Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Popodnevni pljuskovi - Izbor iz suvremenog indijskog pisanja

Popodnevni pljuskovi - Izbor iz suvremenog indijskog pisanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-350-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K7317

Broj strana:

359

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

47,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Popodnevni pljuskovi plod su temeljitog i dugotrajnog istraživanja i prebiranja po svim dostupnim suvremenim indijskim ženskim tekstovima. U izvrsnom prijevodu s engleskog, hindskog i urdskog, ova knjiga predstavlja jednu, nama drugačiju, Indiju izvrćući ukorijenjene predrasude i mitove, potonje iznova ispisujući, dok opet počiva duboko uronjena u tu istu tradiciju i naslijeđe iz kojih je ponikla. Nezaobilazno štivo za upoznavanje sa složenim kulturalnim i simboličkim sustavima moderne Indije kroz njezin živopisni ženski književni rijek.
dr. sc. Goran Kardaš

Moćan glas pedesetak indijskih spisateljica progovorio je prvi put na hrvatskom svojim pjesmama i pripovijetkama. Svečanost za sve koje zanima što se to dešava na Potkontinentu, ili pak, kakve su sudbine onih s Potkontinenta koje su se otisnule u svijet. Ima tu i tradicije, ali ponajviše one suočene s novim vremenom i svijetom. Sve pršti od monsunskih uzbuđenja, plavih lopoča, lica umivenih ovim vremenom i pripadnošću svome i onome zajedničkome svijetu današnjice.
prof. dr. sc. Zdravka Matišić

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Popodnevni pljuskovi plod su temeljitog i dugotrajnog istraživanja i prebiranja po svim dostupnim suvremenim indijskim ženskim tekstovima. U izvrsnom prijevodu s engleskog, hindskog i urdskog, ova knjiga predstavlja jednu, nama drugačiju, Indiju izvrćući ukorijenjene predrasude i mitove, potonje iznova ispisujući, dok opet počiva duboko uronjena u tu istu tradiciju i naslijeđe iz kojih je ponikla. Nezaobilazno štivo za upoznavanje sa složenim kulturalnim i simboličkim sustavima moderne Indije kroz njezin živopisni ženski književni rijek. dr. sc. Goran Kardaš Moćan glas pedesetak indijskih spisateljica progovorio je prvi put na hrvatskom svojim pjesmama i pripovijetkama. Svečanost za sve koje zanima što se to dešava na Potkontinentu, ili pak, kakve su sudbine onih s Potkontinenta koje su se otisnule u svijet. Ima tu i tradicije, ali ponajviše one suočene s novim vremenom i svijetom. Sve pršti od monsunskih uzbuđenja, plavih lopoča, lica umivenih ovim vremenom i pripadnošću svome i onome zajedničkome svijetu današnjice. prof. dr. sc. Zdravka Matišić

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter