Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Politika

Politika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-246-260-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5449

Broj strana:

520

Težina:

1060 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

132,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ova je knjiga sveobuhvatan i ažuran uvod u studij politike. Osmišljena je tako da bude od koristi studentima koji pohađaju kolegije na bilo kojem polju ove znanstvene discipline, ali i općem čitateljstvu koje gaji zanimanje za ovaj predmet.

Knjiga je značajno revidirana i preoblikovana u svojem četvrtom izdanju kako bi se uzele u obzir promjene na području koje nikako ne prestaje napredovati i razvijati se, napose one promjene koje su dovele do jačanja međuzavisnosti domaćih, međunarodnih i globalnih političkih prilika.

Autori navode da su uključili nova poglavlja o pitanjima političke ekonomije i globalizacije, politike na više razina, sigurnosti, globalnoga upravljanja i svjetskoga poretka. Novo, ujedno i završno poglavlje usredotočuje se na sve prisutniju koncepciju koja kaže da je politika suočena s krizom i u tom procesu okuplja nove teme o kojima govorimo u ovoj knjizi.

Model uređivanja prijašnjih izdanja, koji je knjigu dijelio na pet dijelova, odbačen je, čime je uzeta u obzir odviše paušalna priroda takvih podjela, ali i nužnost da se političkoj analizi pristupi holistički. Bez obzira na to, organizacija ove knjige ipak slijedi novonastalu logiku objašnjenu u odjeljku „Kako koristiti ovu knjigu”.

Ovo četvrto izdanje također sadržava nekoliko novih značajki čija je ključna svrha potaknuti čitatelje da steknu kritičku svijest i vlastite poglede.

  • Prevodilac: Miljenko Šimić
  • Izdanje: 4
  • Godina: 2019
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova je knjiga sveobuhvatan i ažuran uvod u studij politike. Osmišljena je tako da bude od koristi studentima koji pohađaju kolegije na bilo kojem polju ove znanstvene discipline, ali i općem čitateljstvu koje gaji zanimanje za ovaj predmet. Knjiga je značajno revidirana i preoblikovana u svojem četvrtom izdanju kako bi se uzele u obzir promjene na području koje nikako ne prestaje napredovati i razvijati se, napose one promjene koje su dovele do jačanja međuzavisnosti domaćih, međunarodnih i globalnih političkih prilika. Autori navode da su uključili nova poglavlja o pitanjima političke ekonomije i globalizacije, politike na više razina, sigurnosti, globalnoga upravljanja i svjetskoga poretka. Novo, ujedno i završno poglavlje usredotočuje se na sve prisutniju koncepciju koja kaže da je politika suočena s krizom i u tom procesu okuplja nove teme o kojima govorimo u ovoj knjizi. Model uređivanja prijašnjih izdanja, koji je knjigu dijelio na pet dijelova, odbačen je, čime je uzeta u obzir odviše paušalna priroda takvih podjela, ali i nužnost da se političkoj analizi pristupi holistički. Bez obzira na to, organizacija ove knjige ipak slijedi novonastalu logiku objašnjenu u odjeljku „Kako koristiti ovu knjigu”. Ovo četvrto izdanje također sadržava nekoliko novih značajki čija je ključna svrha potaknuti čitatelje da steknu kritičku svijest i vlastite poglede.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter