Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Pokret "Muslimanska braća"

Pokret "Muslimanska braća"

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

D2365

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2365

Broj strana:

0

Težina:

146 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga govori o najvećem islamskom pokretu 20. stoljeća, nastalom u Egiptu, a potom proširenom i po mnogim drugim područjima muslimanskog svijeta - pokretu El-Ihvanu-l-musli- mun, koji je nazivan revivalističkim, fundamentalističkim, sele- fijskim pa i terorističkim, no koji u kontinuitetu djeluje već pre­ko osamdeset godina. Autor je dao iscrpne podatke o društve- no-političkim uvjetima koji su vladali u Egiptu s početka prošlog stoljeća i u kojima je rastao i formirao se osnivač i neprikosnove­ni lider pokreta Hasan el-Benna, izložio prosvjetno-pedagoška sredstva koja je Pokret koristio u svome djelovanju, te naveo sve profilance Pokreta. U dru­gom dijelu knjige pažnja je posvećena refleksijama djelovanja ovog pokreta na Bosnu i Herce­govinu.

Ovo je i prva knjiga na našim prostorima koja se bavi istraživanjem metodologije i oblika djelovanja ovog velikog pokreta, koji je iznjedrio mnoge velikane savremene islamske misli, kakav je, npr., Jusuf Karadavi, Muhammed Kutb, Sejjid Kutb, Muhammed Gazzali i mnogi drugi autoriteti, čije je djelovanje izvršilo iznimno snažan utjecaj na savremenu stvarnost di­ljem muslimanskog svijeta.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 148x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga govori o najvećem islamskom pokretu 20. stoljeća, nastalom u Egiptu, a potom proširenom i po mnogim drugim područjima muslimanskog svijeta - pokretu El-Ihvanu-l-musli- mun, koji je nazivan revivalističkim, fundamentalističkim, sele- fijskim pa i terorističkim, no koji u kontinuitetu djeluje već pre­ko osamdeset godina. Autor je dao iscrpne podatke o društve- no-političkim uvjetima koji su vladali u Egiptu s početka prošlog stoljeća i u kojima je rastao i formirao se osnivač i neprikosnove­ni lider pokreta Hasan el-Benna, izložio prosvjetno-pedagoška sredstva koja je Pokret koristio u svome djelovanju, te naveo sve profilance Pokreta. U dru­gom dijelu knjige pažnja je posvećena refleksijama djelovanja ovog pokreta na Bosnu i Herce­govinu. Ovo je i prva knjiga na našim prostorima koja se bavi istraživanjem metodologije i oblika djelovanja ovog velikog pokreta, koji je iznjedrio mnoge velikane savremene islamske misli, kakav je, npr., Jusuf Karadavi, Muhammed Kutb, Sejjid Kutb, Muhammed Gazzali i mnogi drugi autoriteti, čije je djelovanje izvršilo iznimno snažan utjecaj na savremenu stvarnost di­ljem muslimanskog svijeta.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter