Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Poduzetništvo i menadžment u razvijenim zemljama

Poduzetništvo i menadžment u razvijenim zemljama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-9542-3-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

nije u prodaji

Šifra:

K3532

Broj strana:

230

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
nije u prodaji

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga je nastala iz potrebe. Namijenjena je svima koji žele više da saznaju o poduzetništvu i menadžmentu u razvijenim zemljama. Ne, da kopiraju teoretska i praktična iskustva u tim zemljama, već da na konkretnim primjerima tih zemalja pokušaju približiti i primijeniti dobre primjere u vlastitoj sredini: u državi, poduzeću bilo koje vrste djelatnosti ill veličine. Postoje dobri i loši recepti u svakoj državi. Primjena po svaku cijenu tih recepata u sopstvenoj državi zavisi od poduzetnika, menadžera. Moraju se koristiti znanstveni recepti, jer je znanost zbirka djelotvornih recepata rekao je francuski filozof Valery.

Takva je upravo ova knjiga: zbirka djelotvornih, isprobanih i konkretizovanih recepata iz razvijenih i nekih drugih zemalja. Ova knjiga vam možda neće otkriti ništa što do sada niste znali, ali će vam otvoriti oči i natjerati da još više saznate o tim zemljama i primjeni konkretnih ekonomskih rješenja koji su došli u tim zemljama na bazi znanstvenih i praktičnih istraživanja. Postoje znanja u mnogim zemljama. Nevolja je u tome što se ta znanja ne primjenjuju.

Glavne tačke koje se razmatraju u ovoj knjizi su poduzetništvo i menadžment u razvijenim zemljama. Posto se, naime, od spoznaje, koja se bez iznimke već godinama potvrđuje u svim razvijenim zemljama svijeta da je razvoj menadžmenta, menadžerstva, poduzetništva i poduzetničke infrastrukture za svaku zemlju najefikasniji put izlaska iz nerazvijenosti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga je nastala iz potrebe. Namijenjena je svima koji žele više da saznaju o poduzetništvu i menadžmentu u razvijenim zemljama. Ne, da kopiraju teoretska i praktična iskustva u tim zemljama, već da na konkretnim primjerima tih zemalja pokušaju približiti i primijeniti dobre primjere u vlastitoj sredini: u državi, poduzeću bilo koje vrste djelatnosti ill veličine. Postoje dobri i loši recepti u svakoj državi. Primjena po svaku cijenu tih recepata u sopstvenoj državi zavisi od poduzetnika, menadžera. Moraju se koristiti znanstveni recepti, jer je znanost zbirka djelotvornih recepata rekao je francuski filozof Valery. Takva je upravo ova knjiga: zbirka djelotvornih, isprobanih i konkretizovanih recepata iz razvijenih i nekih drugih zemalja. Ova knjiga vam možda neće otkriti ništa što do sada niste znali, ali će vam otvoriti oči i natjerati da još više saznate o tim zemljama i primjeni konkretnih ekonomskih rješenja koji su došli u tim zemljama na bazi znanstvenih i praktičnih istraživanja. Postoje znanja u mnogim zemljama. Nevolja je u tome što se ta znanja ne primjenjuju. Glavne tačke koje se razmatraju u ovoj knjizi su poduzetništvo i menadžment u razvijenim zemljama. Posto se, naime, od spoznaje, koja se bez iznimke već godinama potvrđuje u svim razvijenim zemljama svijeta da je razvoj menadžmenta, menadžerstva, poduzetništva i poduzetničke infrastrukture za svaku zemlju najefikasniji put izlaska iz nerazvijenosti.

Dodatne informacije

Izdavač BMG
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter