Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Pobunjeni tinejdžer

Pobunjeni tinejdžer

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: C. D. Pejn


ISBN:

978-86-7436-730-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1431

Broj strana:

264

Težina:

379 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Svi momci i djevojke (ali i roditelji) pronaći će u ovoj knjizi sve ono što ih je oduvjek zanimalo a nisu imali koga da pitaju, ali će saznati i mnoge stvari za koje bi bili srećniji da ih nisu nikada čuli.

Nik Tvisp ima četrnaest godina. Pred vama su zapisi iz dnevnika ovog prerano sazrelog Kalifornijca, čije nastojanje da osmisli svoje pohađanje škole, da izađe na kraj s razvedenim roditeljima i izgubi nevinost, rezultira njegovim burnim preobražajem od skromnog četrnaestogodišnjaka u otvorenog buntovnika. I dok mu se porodica raspada, svijet se ruši i policija blokira sve izlaze iz grada, Nik mora da se uhvati u koštac s besparicom, beskućništvom, gulagom javnih škola, kompetitivnim ocem i ubistvenim očnjacima koji mu prijete, rastrzan olakom erekcijom u gorljivom nastojanju da stekne naklonost ljepuškaste Šini Saunders, njegove tinejdžerske boginje i intelektualne savjesti.

Urnebesno smiješan i zabavan roman, Pobunjeni tinejdžer je prvi dio trilogije o dogodovštinama Nika Tvispa i ujedno najveći uspjeh američkog pisca S. D. Pejna. Nikovi dnevnici su žestoki i duhoviti do suza, a njegova zapažanja o životu oko njega neobično tačna i prožeta cinizmom.

  • Prevodilac: Leticija Martini
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Svi momci i djevojke (ali i roditelji) pronaći će u ovoj knjizi sve ono što ih je oduvjek zanimalo a nisu imali koga da pitaju, ali će saznati i mnoge stvari za koje bi bili srećniji da ih nisu nikada čuli. Nik Tvisp ima četrnaest godina. Pred vama su zapisi iz dnevnika ovog prerano sazrelog Kalifornijca, čije nastojanje da osmisli svoje pohađanje škole, da izađe na kraj s razvedenim roditeljima i izgubi nevinost, rezultira njegovim burnim preobražajem od skromnog četrnaestogodišnjaka u otvorenog buntovnika. I dok mu se porodica raspada, svijet se ruši i policija blokira sve izlaze iz grada, Nik mora da se uhvati u koštac s besparicom, beskućništvom, gulagom javnih škola, kompetitivnim ocem i ubistvenim očnjacima koji mu prijete, rastrzan olakom erekcijom u gorljivom nastojanju da stekne naklonost ljepuškaste Šini Saunders, njegove tinejdžerske boginje i intelektualne savjesti. Urnebesno smiješan i zabavan roman, Pobunjeni tinejdžer je prvi dio trilogije o dogodovštinama Nika Tvispa i ujedno najveći uspjeh američkog pisca S. D. Pejna. Nikovi dnevnici su žestoki i duhoviti do suza, a njegova zapažanja o životu oko njega neobično tačna i prožeta cinizmom.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter