Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Plavooki dječak

Plavooki dječak

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Joanne Harris


ISBN:

978-953-316-482-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9204

Broj strana:

471

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kad se spomene Joanne Harris, čitatelju na um pada jedna asocijacija: roman Čokolada, veliki književni hit koji ju je proslavio i nakon čega je slijedio niz literarnih poslastica koji su autorici osigurali status one čije se romani kupuju čim su objavljeni, bez obzira na sadržaj. Na književne delicije koje smo godinama gutali sada se nadovezao roman kojim autorica dokazuje kako je uspjela ono za što smo mislili da nije moguće: potpuno nas iznenaditi.

S Plavookim dječakom ušli smo u svijet puno provokativniji i uznemiravajući nego što nam je Čokolada ikad dala naslutiti. U jorkširskom gradu Malbryju živi muškarac čije je ponašanje na rubu sociopatskog. U svojim četrdesetima, još uvijek živi s majkom i za život zarađuje radom u bolnici. Njegov pravi svijet je onaj virtualni – u svijetu interneta predstavlja se kao plavooki dječak i upušta se u nasilne scenarije u kojima se obračunava s osobama iz vlastitog života…

U ovom romanu naratoru apsolutno ne možemo vjerovati – jedino u što možemo vjerovati jest da kaos i destrukcija leže na svakoj stranici i da je Harris uspjela dokazati svoj nevjerojatno raznovrstan spisateljski talent.

Vrhunski prijevod djelo je Sandre Mlađenović.

  • Originalni naziv: Blueeyedboy
  • Prevodilac: Sandra Mlađenović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Kad se spomene Joanne Harris, čitatelju na um pada jedna asocijacija: roman Čokolada, veliki književni hit koji ju je proslavio i nakon čega je slijedio niz literarnih poslastica koji su autorici osigurali status one čije se romani kupuju čim su objavljeni, bez obzira na sadržaj. Na književne delicije koje smo godinama gutali sada se nadovezao roman kojim autorica dokazuje kako je uspjela ono za što smo mislili da nije moguće: potpuno nas iznenaditi. S Plavookim dječakom ušli smo u svijet puno provokativniji i uznemiravajući nego što nam je Čokolada ikad dala naslutiti. U jorkširskom gradu Malbryju živi muškarac čije je ponašanje na rubu sociopatskog. U svojim četrdesetima, još uvijek živi s majkom i za život zarađuje radom u bolnici. Njegov pravi svijet je onaj virtualni – u svijetu interneta predstavlja se kao plavooki dječak i upušta se u nasilne scenarije u kojima se obračunava s osobama iz vlastitog života… U ovom romanu naratoru apsolutno ne možemo vjerovati – jedino u što možemo vjerovati jest da kaos i destrukcija leže na svakoj stranici i da je Harris uspjela dokazati svoj nevjerojatno raznovrstan spisateljski talent. Vrhunski prijevod djelo je Sandre Mlađenović.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter