Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Plavi čuperak

Plavi čuperak

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7473-490-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K4516

Broj strana:

160

Težina:

320 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ove pjesme sam zapisivao da lakše dišete. Da znate da imate negdje u svijetu jednog istinskog prijatelja, koji o vama brine drukčije nego tata i mama, rodbina ili nastavnici u školi.

... Moje pjesme i nisu pjesme, nego pisma svakom od vas. One nisu u ovim riječima koje ste pročitali, nego u vama, a riječi se upotrebljavaju samo kao ključevi, da se otvore vrata iza kojih neka poezija, već doživljena, već završena, već mnogo puta otplakana ili otpjevana, čeka zatvorena da je neko oslobodi.
Miroslav Antić


O prvoj ljubavi i njenim, najljubavnijim pjesmama, zvonili su Antićevi stihovi izazovno, pozivajući na maštanje, na let u visine, na odlazak iz sivila skamija i reda konvencija i neslobode. Sve je najednom bilo prepoznato drukčije, iz polutmine tajne. Ovdje se, u zabranjenoj sferi javnog govora, bar do tada, šaputalo o snovima i šetnjama, zvijezdama i bojama neba i svijeta, dakle o jednom nizu motiva koji je, kadikad, opasno zloupotrebljivan u našoj, i svačijoj lirici.
Podvig Miroslava Antića bio je utoliko veći i za nas značajniji što ti isti motivi, ni od koga ukradeni, već najednom obliveni osobenom, novom svjetlošću, kako su godine prolazile, postajali su fokusi jedne poezije apsolutno sveže, žive, moderne.
dr Draško Ređep

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 135x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ove pjesme sam zapisivao da lakše dišete. Da znate da imate negdje u svijetu jednog istinskog prijatelja, koji o vama brine drukčije nego tata i mama, rodbina ili nastavnici u školi. ... Moje pjesme i nisu pjesme, nego pisma svakom od vas. One nisu u ovim riječima koje ste pročitali, nego u vama, a riječi se upotrebljavaju samo kao ključevi, da se otvore vrata iza kojih neka poezija, već doživljena, već završena, već mnogo puta otplakana ili otpjevana, čeka zatvorena da je neko oslobodi. Miroslav Antić O prvoj ljubavi i njenim, najljubavnijim pjesmama, zvonili su Antićevi stihovi izazovno, pozivajući na maštanje, na let u visine, na odlazak iz sivila skamija i reda konvencija i neslobode. Sve je najednom bilo prepoznato drukčije, iz polutmine tajne. Ovdje se, u zabranjenoj sferi javnog govora, bar do tada, šaputalo o snovima i šetnjama, zvijezdama i bojama neba i svijeta, dakle o jednom nizu motiva koji je, kadikad, opasno zloupotrebljivan u našoj, i svačijoj lirici. Podvig Miroslava Antića bio je utoliko veći i za nas značajniji što ti isti motivi, ni od koga ukradeni, već najednom obliveni osobenom, novom svjetlošću, kako su godine prolazile, postajali su fokusi jedne poezije apsolutno sveže, žive, moderne. dr Draško Ređep

Dodatne informacije

Izdavač Stylos
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter