Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Plameni udar

Plameni udar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nelson de Mil


ISBN:

978-86-521-1317-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5346

Broj strana:

619

Težina:

775 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Autor bestselera Igra lava i Zlatna obala.

Dobro došli u Kaster hil, nezvanični muški klub u raskošnoj lovačkoj kući u planinama Adirondaks među čijim članovima su najmoćniji američki poslovni ljudi, vojni zapovjednici i državni zvaničnici. U ovom klubu stari prijatelji naizgled se okupljaju da love, jedu, piju i nezvanično razgovaraju o ratu, životu, smrti, seksu i politici.

Ali jednog jesenjeg vikenda kada se Izvršni odbor Kluba sastane da razgovara o tragediji Jedanaestog septembra i o tome kako Amerika mora da se osveti, njihov plan će biti dovršen i pokrenut.

Tog istog vikenda nestaće jedan pripadnik Federalne antiterorističke jedinica. Njegovo tijelo uskoro je otkriveno u šumi blizu lovišta Kluba. Agent je na prvi pogled stradao nsrećnim slučajem u lovu, i lokalna policija donosi takav zaključak, ali detektiv Džon Kori nije uvjeren u to. Dok Kori kopa sve dublje, polako otkriva zavjeru kluba Kaster hil - tajni plan poznat samo pod šifrovanim nazivom Plameni udar. Trkajući se s vremenom, detektiv Kori i njegova žena, agent FBI-ja Kejt Mejfild, saznaju da samo oni mogu da spriječe da neko pritisne sudbonosno dugme koje će baciti svijet u haos.

Ovaj uzbudljiv i iznenađujeuće realističan triler smješten u 2002. godinu, jedva godinu dana poslije Jedanaestog septembra, iznosi jedan mogući scenario, i to toliko moguć da se moramo podsjećati da je De Mil čitavu priču izmislio. Ili možda i nije?

Kao i obično, De Mil je obavio obimna istraživanja, ono po čemu se njegovi romani razlikuju od djela njegovih takmaca jeste vještina kojom upliće postojeću tehnologiju i činjenice o radu državnih organzacija u svoje priče. Iako je Plameni udar samo plod mašte, De Mil lako uvjerava čitaoca da bi nešto slično vrlo lako moglo da postoji.

  • Originalni naziv: Wild Fire
  • Prevodilac: Nenad Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autor bestselera Igra lava i Zlatna obala. Dobro došli u Kaster hil, nezvanični muški klub u raskošnoj lovačkoj kući u planinama Adirondaks među čijim članovima su najmoćniji američki poslovni ljudi, vojni zapovjednici i državni zvaničnici. U ovom klubu stari prijatelji naizgled se okupljaju da love, jedu, piju i nezvanično razgovaraju o ratu, životu, smrti, seksu i politici. Ali jednog jesenjeg vikenda kada se Izvršni odbor Kluba sastane da razgovara o tragediji Jedanaestog septembra i o tome kako Amerika mora da se osveti, njihov plan će biti dovršen i pokrenut. Tog istog vikenda nestaće jedan pripadnik Federalne antiterorističke jedinica. Njegovo tijelo uskoro je otkriveno u šumi blizu lovišta Kluba. Agent je na prvi pogled stradao nsrećnim slučajem u lovu, i lokalna policija donosi takav zaključak, ali detektiv Džon Kori nije uvjeren u to. Dok Kori kopa sve dublje, polako otkriva zavjeru kluba Kaster hil - tajni plan poznat samo pod šifrovanim nazivom Plameni udar. Trkajući se s vremenom, detektiv Kori i njegova žena, agent FBI-ja Kejt Mejfild, saznaju da samo oni mogu da spriječe da neko pritisne sudbonosno dugme koje će baciti svijet u haos. Ovaj uzbudljiv i iznenađujeuće realističan triler smješten u 2002. godinu, jedva godinu dana poslije Jedanaestog septembra, iznosi jedan mogući scenario, i to toliko moguć da se moramo podsjećati da je De Mil čitavu priču izmislio. Ili možda i nije? Kao i obično, De Mil je obavio obimna istraživanja, ono po čemu se njegovi romani razlikuju od djela njegovih takmaca jeste vještina kojom upliće postojeću tehnologiju i činjenice o radu državnih organzacija u svoje priče. Iako je Plameni udar samo plod mašte, De Mil lako uvjerava čitaoca da bi nešto slično vrlo lako moglo da postoji.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter