Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Plamen - Poezija Pesme Beležnice Crteži

Plamen - Poezija Pesme Beležnice Crteži

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Lenard Koen


ISBN:

978-86-6145-371-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B6050

Broj strana:

312

Težina:

510 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Poznavati moga oca zapravo je značilo poznavati čoveka okruženog hartijama, beležnicama, salvetama - ispisanim prepoznatljivim rukopisom - (uredno) rasutim na sve strane… Pisanje mu je bilo razlog postojanja. To je bila ta vatra kojoj je težio, najvažniji plamen koji je potpaljivao. I koji se nikad nije gasio…

Ima u njegovom delu razne vatre i plamena, da se stvara i da se razara, da se greje i osvetljava, da se čezne i da se uzme. Zapalio je plamen i marljivo ga održavao. Proučavao je i beležio njegove posledice. Opasnost od plamena ga je podsticala - često bi, govoreći o umetnosti drugih ljudi, pominjao nedostatak opasnosti, a hvalio uzbudljivost misli koja je bila u plamenu.

Ta obuzetost vatrom potrajala je do samog kraja. Ako poželiš mračnije, ubićemo plamen, peva on na svom poslednjem, oproštajnom albumu. Umro je 7. novembra 2016. godine. Sad se oseća više tame, ali plamen nije ubijen. Svaka stranica papira koji je on zacrnio trajno je svedočanstvo jedne goruće duše. - Adam Koen, iz Predgovora, 2018.

  • Originalni naziv: Leonard Cohen
  • Prevodilac: Vladimir Kopicl
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x220
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Poznavati moga oca zapravo je značilo poznavati čoveka okruženog hartijama, beležnicama, salvetama - ispisanim prepoznatljivim rukopisom - (uredno) rasutim na sve strane… Pisanje mu je bilo razlog postojanja. To je bila ta vatra kojoj je težio, najvažniji plamen koji je potpaljivao. I koji se nikad nije gasio… Ima u njegovom delu razne vatre i plamena, da se stvara i da se razara, da se greje i osvetljava, da se čezne i da se uzme. Zapalio je plamen i marljivo ga održavao. Proučavao je i beležio njegove posledice. Opasnost od plamena ga je podsticala - često bi, govoreći o umetnosti drugih ljudi, pominjao nedostatak opasnosti, a hvalio uzbudljivost misli koja je bila u plamenu. Ta obuzetost vatrom potrajala je do samog kraja. Ako poželiš mračnije, ubićemo plamen, peva on na svom poslednjem, oproštajnom albumu. Umro je 7. novembra 2016. godine. Sad se oseća više tame, ali plamen nije ubijen. Svaka stranica papira koji je on zacrnio trajno je svedočanstvo jedne goruće duše. - Adam Koen, iz Predgovora, 2018.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter