Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Pjesništvo hrvatskog ekspresionizma

Pjesništvo hrvatskog ekspresionizma

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-150-602-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4232

Broj strana:

286

Težina:

398 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,15 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Monografija o hrvatskom pjesništvu ekspresionizma dvodijelno je strukturirana studija koja na jednoj razini razini sadrži teorijske eksplikacije (pitanje geneze, periodizacije, poetičkih čimbenika ekspresionističke paradigme) i pjesničke tekstove nastale između 1914. i 1928., a na drugoj razini proučavanje se hrvatskog ekspresionizma uklapa u sveobuhvatna Milanjina istraživanja o hrvatskom pjesništvu 19. i 20. stoljeća. Milanja obrazlaže pojam ekspresionizma u hrvatskoj književnoj povijesti i književnoj kritici, analizira paradigmatske pjesnike (od Čerine i Donadinija, preko Šimića, Krleža i Cesarca do Tomaša), hrvatski zenitizam u odnosu prema ekspresionizmu te predstavnike, pisce i pojave kasnog, katoličkog i sutonskog ekspresionizma. Knjiga završava razmatranjem poetike ekspresionizma (predmeta, forme i jezika). Hrvatski ekspresionizam cjelovita je književna paradigma iz koje je hrvatska književnost baštinila i poetske motive i formalna obilježja, priključivši hrvatsku književnost modernim tokovima europske književnosti.

Književni teoretičar, povjesničar i kritičar Cvjetko Milanja (Zaglav na Dugom otoku, 1943) redoviti je profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2000
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150×240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Monografija o hrvatskom pjesništvu ekspresionizma dvodijelno je strukturirana studija koja na jednoj razini razini sadrži teorijske eksplikacije (pitanje geneze, periodizacije, poetičkih čimbenika ekspresionističke paradigme) i pjesničke tekstove nastale između 1914. i 1928., a na drugoj razini proučavanje se hrvatskog ekspresionizma uklapa u sveobuhvatna Milanjina istraživanja o hrvatskom pjesništvu 19. i 20. stoljeća. Milanja obrazlaže pojam ekspresionizma u hrvatskoj književnoj povijesti i književnoj kritici, analizira paradigmatske pjesnike (od Čerine i Donadinija, preko Šimića, Krleža i Cesarca do Tomaša), hrvatski zenitizam u odnosu prema ekspresionizmu te predstavnike, pisce i pojave kasnog, katoličkog i sutonskog ekspresionizma. Knjiga završava razmatranjem poetike ekspresionizma (predmeta, forme i jezika). Hrvatski ekspresionizam cjelovita je književna paradigma iz koje je hrvatska književnost baštinila i poetske motive i formalna obilježja, priključivši hrvatsku književnost modernim tokovima europske književnosti. Književni teoretičar, povjesničar i kritičar Cvjetko Milanja (Zaglav na Dugom otoku, 1943) redoviti je profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter