Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Pjesma sudnjeg dana

Pjesma sudnjeg dana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-554-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8591

Broj strana:

347

Težina:

281 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

7,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Bizarno i brutalno ubojstvo bivšeg menadžera grupe Nazgul potaknut će nekadašnjeg underground novinara, danas pisca, Sandyja Blaira da posjeti preživjele članova benda. Nazgûl, koji su svoju inspiraciju crpili iz Tolkienove mitologije, bili su senzacija krajem 1960-ih, sve dok im usred koncerta snajperskim hicem nije ubijen vodeći vokal Patick Hobbins, zvan Hobbit.

Prateći nostalgičan trag vlastite mladosti, Sandy Blair će proputovati kroz Ameriku izgubljenih iluzija, izblijedjelih sjećanja i zaboravljenih ideala da bi postao svjedokom rađanja novog Nazgûla koji će u kolopletu demonskog uskrsnuća, vizija i telepatske kontrole uma odsvirati svoj krvavi rekvijem za jedno nestalo doba.

Ovo je priča o generaciji koja je stasala na rocku, koja je izmislila slobodnu ljubav, živjela protestne marševe, stvorila underground tisak, krvlju platila pacifizam i nosila cvijeće u kosi, generaciji koja je kroz svoje sazrijevanje promijenila svijet da bi se utopila u sivilu sustava ili nestala na marginama današnjeg društva.

  • Originalni naziv: ARMAGEDDON RAG
  • Prevodilac: Božica Jakovlev
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Bizarno i brutalno ubojstvo bivšeg menadžera grupe Nazgul potaknut će nekadašnjeg underground novinara, danas pisca, Sandyja Blaira da posjeti preživjele članova benda. Nazgûl, koji su svoju inspiraciju crpili iz Tolkienove mitologije, bili su senzacija krajem 1960-ih, sve dok im usred koncerta snajperskim hicem nije ubijen vodeći vokal Patick Hobbins, zvan Hobbit. Prateći nostalgičan trag vlastite mladosti, Sandy Blair će proputovati kroz Ameriku izgubljenih iluzija, izblijedjelih sjećanja i zaboravljenih ideala da bi postao svjedokom rađanja novog Nazgûla koji će u kolopletu demonskog uskrsnuća, vizija i telepatske kontrole uma odsvirati svoj krvavi rekvijem za jedno nestalo doba. Ovo je priča o generaciji koja je stasala na rocku, koja je izmislila slobodnu ljubav, živjela protestne marševe, stvorila underground tisak, krvlju platila pacifizam i nosila cvijeće u kosi, generaciji koja je kroz svoje sazrijevanje promijenila svijet da bi se utopila u sivilu sustava ili nestala na marginama današnjeg društva.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter