Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vikas Svarup


ISBN:

86-7436-414-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

N0330

Broj strana:

285

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Istinski topla i humana, radnja Pitanja i odgovora, smještena u savremenu Indiju, predstavlja izuzetnu mješavinu komičnog i dirljivog. Prikazujući ljudski rod u svoj svojoj bijedi i slavi, Vikas Svarup nam daje kaleidoskopsku sliku borbe dobra protiv zla, i onoga što se dešava kada jedan dječak u životu nema drugog izbora - sem da preživi.

Ram Muhamed Tomas je uhapšen. Zato što je tačno odgovorio na svih dvanaest pitanja u kvizu Ko će osvojiti milijardu? Zato što siroče koje nikada nije pročitalo novine niti išlo u školu ne može znati ime predsjednika Amerike, gde se nalaze piramide ili naslove Šekspirovih drama.
Osim ako je varao.

Pošto ga advokat neočekivano izbavlja iz zatvora, Ram gleda snimak svog savršenog televizijskog nastupa i vodi nas na čudesno putovanje kroz svoj život - od dana kada je spasen iz kante za otpadke, preko zaposlenja kod ostarele holivudske zvijezde, upoznavanja sa australijskim pukovnikom opsjednutim špijunažom, preko karijere pretjerano maštovitog turističkog vodiča u Tadž Mahalu do zaljubljivanja u mladu prostitutku Nitu. Vođen mudrostima prikupljenim za osamnaest godina svakodnevne borbe za opstanak, Ram pronalazi odgovore ne samo na pitanja iz kviza, već i na pitanja o sebi samom i svijetu koji ga okružuje.

  • Prevodilac: Nikola Pajvančić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Istinski topla i humana, radnja Pitanja i odgovora, smještena u savremenu Indiju, predstavlja izuzetnu mješavinu komičnog i dirljivog. Prikazujući ljudski rod u svoj svojoj bijedi i slavi, Vikas Svarup nam daje kaleidoskopsku sliku borbe dobra protiv zla, i onoga što se dešava kada jedan dječak u životu nema drugog izbora - sem da preživi. Ram Muhamed Tomas je uhapšen. Zato što je tačno odgovorio na svih dvanaest pitanja u kvizu Ko će osvojiti milijardu? Zato što siroče koje nikada nije pročitalo novine niti išlo u školu ne može znati ime predsjednika Amerike, gde se nalaze piramide ili naslove Šekspirovih drama. Osim ako je varao. Pošto ga advokat neočekivano izbavlja iz zatvora, Ram gleda snimak svog savršenog televizijskog nastupa i vodi nas na čudesno putovanje kroz svoj život - od dana kada je spasen iz kante za otpadke, preko zaposlenja kod ostarele holivudske zvijezde, upoznavanja sa australijskim pukovnikom opsjednutim špijunažom, preko karijere pretjerano maštovitog turističkog vodiča u Tadž Mahalu do zaljubljivanja u mladu prostitutku Nitu. Vođen mudrostima prikupljenim za osamnaest godina svakodnevne borbe za opstanak, Ram pronalazi odgovore ne samo na pitanja iz kviza, već i na pitanja o sebi samom i svijetu koji ga okružuje.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter