Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Pitagorin kod - materia numerica

Pitagorin kod - materia numerica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788660111298

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B2243

Broj strana:

422

Težina:

590 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U ovoj knjizi nalazi se sve o Pitagorinom životu i radu, prvi put napisano od jednog autora sa našeg tla.

Knjiga nas vodi kroz Pitagorinu filozofiju, nauku, mistiku i svemir - mistični nastanak brojeva i njihovo numeričko značenje, geometriju, retoriku, astronomiju i zvezde.
Takođe nas upoznaje sa Pitagorinim mističnim bratstvom, kroz njegovu školu, rituale, motive, inicijacije, ishranu, život učenika i posvećenika.
Ovo delo nam dočarava Grčku, Kroton, Samos, Egipat, Vavilon...pa sve do Pitagorinog braka, porodice i čuvenih pitagorejki i pitagorejaca. Ona nudi kompletni uvid i u Pitagorinu predikciju ali i medicinu, etiku, muziku pa sve do politike same.
U njoj su utemeljena njegova proučavanja duše, njeno van zemljano poreklo, istraživanja DNK i kosmičkog fluida putem brojeva i njihovih univerzumskih zakona. Tako se u knjizi srećemo direktno sa značenjima mnogih brojeva na naučni i ezoterički način istovremeno, a koji će nas odvesti pravo do središta Mlečnog Puta.
U knjizi pred nama, su logično i analogno spojene egzaktna matematika, kosmologija i numerika, sa najmodernijim istraživanjima i uvodima teorijske fizike, kvantnih nauka i modernog pristupa 21. veka, svemu opisanome.

  • Prevodilac: Milan Vidojević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovoj knjizi nalazi se sve o Pitagorinom životu i radu, prvi put napisano od jednog autora sa našeg tla. Knjiga nas vodi kroz Pitagorinu filozofiju, nauku, mistiku i svemir - mistični nastanak brojeva i njihovo numeričko značenje, geometriju, retoriku, astronomiju i zvezde. Takođe nas upoznaje sa Pitagorinim mističnim bratstvom, kroz njegovu školu, rituale, motive, inicijacije, ishranu, život učenika i posvećenika. Ovo delo nam dočarava Grčku, Kroton, Samos, Egipat, Vavilon...pa sve do Pitagorinog braka, porodice i čuvenih pitagorejki i pitagorejaca. Ona nudi kompletni uvid i u Pitagorinu predikciju ali i medicinu, etiku, muziku pa sve do politike same. U njoj su utemeljena njegova proučavanja duše, njeno van zemljano poreklo, istraživanja DNK i kosmičkog fluida putem brojeva i njihovih univerzumskih zakona. Tako se u knjizi srećemo direktno sa značenjima mnogih brojeva na naučni i ezoterički način istovremeno, a koji će nas odvesti pravo do središta Mlečnog Puta. U knjizi pred nama, su logično i analogno spojene egzaktna matematika, kosmologija i numerika, sa najmodernijim istraživanjima i uvodima teorijske fizike, kvantnih nauka i modernog pristupa 21. veka, svemu opisanome.

Dodatne informacije

Izdavač Mali princ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter