Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Pisma iz Tajnog grada

Pisma iz Tajnog grada

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1718-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0848

Broj strana:

296

Težina:

405 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

O muzici u životu i životu u muzici.

Ivan Ivačković, autor nagrađenog bestselera Kako smo propjevali, u svojoj novoj knjizi opisuje put od doba u kojem su carovale gramofonske ploče i u kojem je muzika bila stvar od životnog značaja do vremena u kojem su se i ploče i život davali u bescenje.

Na margini glavne teme - muzike - Ivačković govori o društvu i slomu morala, ne samo kod nas nego i u svijetu. Predstavljajući neke od svojih omiljenih grupa i izvođača, on piše o tri generacije: sopstvenoj, koja je sedamdesetih ginula na prvim žurkama slušajući naivne pop singlove a devedesetih ginula na frontovima krvavog jugoslovenskog rata, zatim onoj koja je odrasla devedesetih uz finale ratnog plej-ofa između Užičke republike i Ravne gore i, najzad, onoj koja je stasala pod lažnim, zubatim suncem kakvo je nad Srbijom izašlo 5. oktobra 2000. Kroz formu pisama i dnevničkih bilježaka, izrazito sentimentalan kada govori o zlatnim danima popularne muzike i svoje generacije, ali i nepotkupljivo oštar kad secira anomalije devedesetih i novog milenijuma, Ivačković u ovoj knjizi ispisuje neke od svojih najboljih tekstova.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

O muzici u životu i životu u muzici. Ivan Ivačković, autor nagrađenog bestselera Kako smo propjevali, u svojoj novoj knjizi opisuje put od doba u kojem su carovale gramofonske ploče i u kojem je muzika bila stvar od životnog značaja do vremena u kojem su se i ploče i život davali u bescenje. Na margini glavne teme - muzike - Ivačković govori o društvu i slomu morala, ne samo kod nas nego i u svijetu. Predstavljajući neke od svojih omiljenih grupa i izvođača, on piše o tri generacije: sopstvenoj, koja je sedamdesetih ginula na prvim žurkama slušajući naivne pop singlove a devedesetih ginula na frontovima krvavog jugoslovenskog rata, zatim onoj koja je odrasla devedesetih uz finale ratnog plej-ofa između Užičke republike i Ravne gore i, najzad, onoj koja je stasala pod lažnim, zubatim suncem kakvo je nad Srbijom izašlo 5. oktobra 2000. Kroz formu pisama i dnevničkih bilježaka, izrazito sentimentalan kada govori o zlatnim danima popularne muzike i svoje generacije, ali i nepotkupljivo oštar kad secira anomalije devedesetih i novog milenijuma, Ivačković u ovoj knjizi ispisuje neke od svojih najboljih tekstova.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter