Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Pisanje između redova

Pisanje između redova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Faruk Kajtaz


ISBN:

9958551152

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D1943

Broj strana:

277

Težina:

346 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pisanje između redova, Faruka Kajtaza, poznatog mostarskog i bosansko-hercegovačkog novinara i političkog analitičara je kolekcija kratkih ratnih priča i eseja, te njegovih aktuelnih političkih kolumni o BiH i regionu Balkana. Kajtaz, ponajprije piše o raznim fenomenima vezanim za rat, politiku i javnost uopće, te njihovim utjecjima na naše živote.

U prvom dijelu knjige, koji donosi potresna svjedočenja o ratu i srednjevjekovnoj opsadi Mostara, objavljen je i ekskluzivni izbor fotografija čuvenog foto reportera Wadea Goddarda, koji je svojim foto aparatom svjedočio strahotama rata i stradanjima Mostaraca.

Osim proznog i kolumnističkog dijela knjige, Kajtaz se u Pisanju između redova, bavi i istraživanjim mogućnost korištenja mobilnog telefona kao alata za ozbiljnije bavljenje fotografijom. Tu je i autorovo svjedočenje o njegovoj borbi sa opakim Covidom u formi post-dnevnika, ali i distopijska SF priča o nekom, ne tako dalekom svijetu skore budućnosti.

Predgovore za knjigu napisili su: Boro Kontić (Sarajevo), Mario Iličić (Sarajevo/Mostar) i Senada Šelo-Šabić (Zagreb).

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pisanje između redova, Faruka Kajtaza, poznatog mostarskog i bosansko-hercegovačkog novinara i političkog analitičara je kolekcija kratkih ratnih priča i eseja, te njegovih aktuelnih političkih kolumni o BiH i regionu Balkana. Kajtaz, ponajprije piše o raznim fenomenima vezanim za rat, politiku i javnost uopće, te njihovim utjecjima na naše živote. U prvom dijelu knjige, koji donosi potresna svjedočenja o ratu i srednjevjekovnoj opsadi Mostara, objavljen je i ekskluzivni izbor fotografija čuvenog foto reportera Wadea Goddarda, koji je svojim foto aparatom svjedočio strahotama rata i stradanjima Mostaraca. Osim proznog i kolumnističkog dijela knjige, Kajtaz se u Pisanju između redova, bavi i istraživanjim mogućnost korištenja mobilnog telefona kao alata za ozbiljnije bavljenje fotografijom. Tu je i autorovo svjedočenje o njegovoj borbi sa opakim Covidom u formi post-dnevnika, ali i distopijska SF priča o nekom, ne tako dalekom svijetu skore budućnosti. Predgovore za knjigu napisili su: Boro Kontić (Sarajevo), Mario Iličić (Sarajevo/Mostar) i Senada Šelo-Šabić (Zagreb).

Dodatne informacije

Izdavač Narodna biblioteka Mostar
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter