Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Pilotska knjiga - vodič kroz osnovnu školu letenja

Pilotska knjiga - vodič kroz osnovnu školu letenja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Zoran Modli


ISBN:

978-86-7555-431-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B8138

Broj strana:

527

Težina:

1023 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

46,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Poput mnogih drugih, tako je i Zoran Modli rođen 1948. godine u Zemunu i za sada je živ i zdrav. Nije odmah postao pilot. Najprije je kao odlikaš završio osnovnu školu, a onda alarmantno srozao uspjeh u Prvoj zemunskoj gimnaziji. Od mature se oporavio u redakciji „Politike ekspres”, a sa dvadesetak godina proslavio kao revolucionarni disk-džokej Studija B i legendarne zemunske diskoteke „Sinagoga”. Studio B je, poslije pet godina, napustio iz više razloga, a najviše zbog letenja. Od tada je jednom nogom u raznim radijima, a drugom i objema rukama u avijaciji. Pošto je bliska rodbina, a naročito najbliža – majka – očekivala da završi kakav-takav fakultet, uradio je pola posla, pa završio Višu vazduhoplovnu pilotsku školu u Beogradu.
Kao instruktor letenja, najprije na sportskim aerodromima, a zatim u Pilotskoj akademiji JAT u Vršcu, školovao je na desetine naših i stranih pilota. Mnogi od njih odavno su kapetani JAT-a, ali i drugih kompanija širom svijeta. Dvadeset godina je letio u JAT-u, a najviše vremena proveo na nikad prežaljenom boingu 727, nad kojim lamentira kad god mu se za to pruži prilika. Od ranih devedesetih pa sve do prvog poglavlja ove knjige letio je i kao kapetan na biznis-džetovima kompanije Prince Aviation. Za njim su bezbrojni sati sjajnih iskustava. Posljednje je bilo loše, ali korisno za ovu knjigu.
Trenutno je vlasnik dragocene flote sastavljene od jedne sjajne supruge, dvoje isto takve djece, troje maštovitih unuka, četiri decenije pilotskog staža, pet dobrih prijatelja i šest knjiga. Slučajno, baš ova je šesta! Ne pije, između dvije cigarete nikada ne puši, sve zna o plivanju i ništa o fudbalu. U stvarnosti živi u Beogradu, a u mislima u svim onim gradovima na čije je aerodrome slijetao.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Poput mnogih drugih, tako je i Zoran Modli rođen 1948. godine u Zemunu i za sada je živ i zdrav. Nije odmah postao pilot. Najprije je kao odlikaš završio osnovnu školu, a onda alarmantno srozao uspjeh u Prvoj zemunskoj gimnaziji. Od mature se oporavio u redakciji „Politike ekspres”, a sa dvadesetak godina proslavio kao revolucionarni disk-džokej Studija B i legendarne zemunske diskoteke „Sinagoga”. Studio B je, poslije pet godina, napustio iz više razloga, a najviše zbog letenja. Od tada je jednom nogom u raznim radijima, a drugom i objema rukama u avijaciji. Pošto je bliska rodbina, a naročito najbliža – majka – očekivala da završi kakav-takav fakultet, uradio je pola posla, pa završio Višu vazduhoplovnu pilotsku školu u Beogradu. Kao instruktor letenja, najprije na sportskim aerodromima, a zatim u Pilotskoj akademiji JAT u Vršcu, školovao je na desetine naših i stranih pilota. Mnogi od njih odavno su kapetani JAT-a, ali i drugih kompanija širom svijeta. Dvadeset godina je letio u JAT-u, a najviše vremena proveo na nikad prežaljenom boingu 727, nad kojim lamentira kad god mu se za to pruži prilika. Od ranih devedesetih pa sve do prvog poglavlja ove knjige letio je i kao kapetan na biznis-džetovima kompanije Prince Aviation. Za njim su bezbrojni sati sjajnih iskustava. Posljednje je bilo loše, ali korisno za ovu knjigu. Trenutno je vlasnik dragocene flote sastavljene od jedne sjajne supruge, dvoje isto takve djece, troje maštovitih unuka, četiri decenije pilotskog staža, pet dobrih prijatelja i šest knjiga. Slučajno, baš ova je šesta! Ne pije, između dvije cigarete nikada ne puši, sve zna o plivanju i ništa o fudbalu. U stvarnosti živi u Beogradu, a u mislima u svim onim gradovima na čije je aerodrome slijetao.

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter