Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

27.339

Facebook slicica

Katalog

PHP 5

PHP 5

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7310-331-2

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

nije u prodaji

Šifra:

K0628

Broj strana:

358

Težina:

458 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
nije u prodaji

Kategorije:

Sadržaj:

Od vas se traži da učestvujete u PHP projektu. Možda se neki projekat nazire na horizontu. Možda želite da u svoj rezime ubacite poznavanje PHP-a. Već ste radili na web projektima. Možda ste koristili druge skript jezike. Sada želite da brzo postanete produktivni u PHP-u. Dobro došli. Ovu knjigu smo napisali za vas. Iskoristićemo ono što već znate, tako da ćete otići dalje i brže nego što očekujete. Dobićete realna znanja, ne samo teoriju i koještarije. Učićete preko desetina primera. Primeri su isprobani i pouzdani, sročeni tako da budu jasni i laki za adaptaciju za vaše projekte.

Potrebna su vam specifična rešenja? Modularan, visoko efikasan format ove knjige će vam ih pružiti. Nagrađivani autor Steven Holzner koristi svoje nenadmašno iskustvo u podučavanju programiranja. Nijedna druga knjiga o PHP-u ne pokriva toliko, tako dobro i tako brzo. Poslužite se, počnite i dobićete rezultate, još danas.

Najbrži način za potpuno upoznavanje sa PHP-om

- Sve što je potrebno da uspešno koristite PHP na Linuxu i Windowsu
- Istražite osnovne koncepte, operatore, kontrolu toka, stringove, nizove, funkcije i još puno toga
- Naučite osnovne tehnike za Web: kolačiće, rukovanje sesijama, automatizovanu elektronsku poštu, FTP i još puno toga
- Efikasno rukovanje poljima za unos teksta, dugmadima i drugim HTML kontrolama.
- Kreiranje web formi, provera unosa korisnika i provera pretraživača
- Rad sa MySQL-om i drugim bazama podataka

Knjiga sadrži koncizno objašnjene elemente PHP-a 5 i spisak funkcija. Svi primeri iz knjige se mogu preuzeti sa web sajta koji prati knjigu.

Skok u PHP 5 je nova serija brzih uputstava iz Addison-Wesleya. Svaka knjiga iz serije je tako napisana da vas brzo dovede do rezultata. Kompleksne teme i tehnologije su redukovane na osnovne komponente, a svaka komponenta se tretira vrlo efikasno, na samo nekoliko strana. Upravo one informacije koje su potrebne da počnete sa radom, sada. Kako su knjige pune primera i kroz njih se lako prolazi, videćete da predstavljaju sjajne reference, nakon što jednom naučite osnove.

Kratak sadržaj

Predgovor
O autoru
O uredniku izdanja
Poglavlje 1 Osnove PHP-a
Poglavlje 2 Kontrola programa preko operatora i iskaza za kontrolu toka
Poglavlje 3 Nizovi i nizovi karaktera (stringovi)
Poglavlje 4 Razlaganje programa: Funkcije
Poglavlje 5 Rukovanje kontrolama iz HTML-a na web stranama
Poglavlje 6 Kreiranje web formi i provera unosa korisnika
Poglavlje 7 Objektno-orijentisano programiranje i rukovanje datotekama
Poglavlje 8 Rad sa bazama podataka
Poglavlje 9 Kolačići, sesije i još ponešto
Dodatak A Elementi PHP-a
Dodatak B Funkcije u PHP-u
Indeks

 • Originalni naziv: Spring into PHP 5
 • Prevodilac: Dragan Mišić
 • Edicija: Skok u...
 • Izdanje: 1
 • Godina: 2006
 • Jezik: Srpski jezik
 • Vrsta uveza: Meki uvez
 • Pismo: Latinica
 • Veličina: 165x235
 • Zemlja porijekla: Srbija
 • Stanje: Nova

  Detalji

  Od vas se traži da učestvujete u PHP projektu. Možda se neki projekat nazire na horizontu. Možda želite da u svoj rezime ubacite poznavanje PHP-a. Već ste radili na web projektima. Možda ste koristili druge skript jezike. Sada želite da brzo postanete produktivni u PHP-u. Dobro došli. Ovu knjigu smo napisali za vas. Iskoristićemo ono što već znate, tako da ćete otići dalje i brže nego što očekujete. Dobićete realna znanja, ne samo teoriju i koještarije. Učićete preko desetina primera. Primeri su isprobani i pouzdani, sročeni tako da budu jasni i laki za adaptaciju za vaše projekte. Potrebna su vam specifična rešenja? Modularan, visoko efikasan format ove knjige će vam ih pružiti. Nagrađivani autor Steven Holzner koristi svoje nenadmašno iskustvo u podučavanju programiranja. Nijedna druga knjiga o PHP-u ne pokriva toliko, tako dobro i tako brzo. Poslužite se, počnite i dobićete rezultate, još danas. Najbrži način za potpuno upoznavanje sa PHP-om - Sve što je potrebno da uspešno koristite PHP na Linuxu i Windowsu - Istražite osnovne koncepte, operatore, kontrolu toka, stringove, nizove, funkcije i još puno toga - Naučite osnovne tehnike za Web: kolačiće, rukovanje sesijama, automatizovanu elektronsku poštu, FTP i još puno toga - Efikasno rukovanje poljima za unos teksta, dugmadima i drugim HTML kontrolama. - Kreiranje web formi, provera unosa korisnika i provera pretraživača - Rad sa MySQL-om i drugim bazama podataka Knjiga sadrži koncizno objašnjene elemente PHP-a 5 i spisak funkcija. Svi primeri iz knjige se mogu preuzeti sa web sajta koji prati knjigu. Skok u PHP 5 je nova serija brzih uputstava iz Addison-Wesleya. Svaka knjiga iz serije je tako napisana da vas brzo dovede do rezultata. Kompleksne teme i tehnologije su redukovane na osnovne komponente, a svaka komponenta se tretira vrlo efikasno, na samo nekoliko strana. Upravo one informacije koje su potrebne da počnete sa radom, sada. Kako su knjige pune primera i kroz njih se lako prolazi, videćete da predstavljaju sjajne reference, nakon što jednom naučite osnove. Kratak sadržaj Predgovor O autoru O uredniku izdanja Poglavlje 1 Osnove PHP-a Poglavlje 2 Kontrola programa preko operatora i iskaza za kontrolu toka Poglavlje 3 Nizovi i nizovi karaktera (stringovi) Poglavlje 4 Razlaganje programa: Funkcije Poglavlje 5 Rukovanje kontrolama iz HTML-a na web stranama Poglavlje 6 Kreiranje web formi i provera unosa korisnika Poglavlje 7 Objektno-orijentisano programiranje i rukovanje datotekama Poglavlje 8 Rad sa bazama podataka Poglavlje 9 Kolačići, sesije i još ponešto Dodatak A Elementi PHP-a Dodatak B Funkcije u PHP-u Indeks

  Dodatne informacije

  Izdavač Kompjuter biblioteka
  Preporuka Ne

  Tagovi Proizvoda

  Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

  Moja korpa

  Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

  Reklama

  Newsletter