Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Petominutne bajke

Petominutne bajke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Stuart Lynch


ISBN:

9789533138602

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2740

Broj strana:

96

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

33,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ova simpatično ilustrirana slikovnica sadrži sedam najpoznatijih i djeci omiljenih bajki - Ljepoticu i zvijer, Pepeljugu, Ivicu i Maricu, Crvenkapicu, Princezu na zrnu graška, Snjeguljicu te Ružno pače.

Posebnost je ove zbirke u tome što su bajke prepričane duhovitim stihovima, pa ćete tako primjerice u njima doznati da je princ Dražen bio jako zločest, sebičan i uobražen, a dijeljenje s drugima teže mu je padalo i od kuhanih prokulica, jednoj princezi noge su smrdjele do plafona, zlu i okrutnu kraljicu mogli su utješiti jedino komplimenti laskavog ogledala Bože, dok je princezu Elu cijelu noć žuljalo zrno graška, kako ona kaže, veličine slona.

Stuart Lynch prepričao je tradicionalne bajke u stihovima te ih začinio s puno, puno humora i zanimljivih detalja, ritma i rime, stoga su savršene za čitanje naglas. Važno je istaknuti da je u svim pričama zadržao prepoznatljive glavne junake, radnju te sretne i poučne završetke, što je svima nama neizostavno kada su u pitanju najpoznatije bajke za djecu.

Ilustracije su vesele, razigrane i jarkih boja, također protkane humorom koji prati neodoljivi tekst. Stihove je uz puno ritma, humora i u razgovornom stilu prepjevao vrsni Ozren Doležal. Savršeno je ovo štivo za djecu i odrasle koje će zasigurno postati omiljeno za čitanje za laku noć.

  • Prevodilac: Ozren Doležal
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x250
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova simpatično ilustrirana slikovnica sadrži sedam najpoznatijih i djeci omiljenih bajki - Ljepoticu i zvijer, Pepeljugu, Ivicu i Maricu, Crvenkapicu, Princezu na zrnu graška, Snjeguljicu te Ružno pače. Posebnost je ove zbirke u tome što su bajke prepričane duhovitim stihovima, pa ćete tako primjerice u njima doznati da je princ Dražen bio jako zločest, sebičan i uobražen, a dijeljenje s drugima teže mu je padalo i od kuhanih prokulica, jednoj princezi noge su smrdjele do plafona, zlu i okrutnu kraljicu mogli su utješiti jedino komplimenti laskavog ogledala Bože, dok je princezu Elu cijelu noć žuljalo zrno graška, kako ona kaže, veličine slona. Stuart Lynch prepričao je tradicionalne bajke u stihovima te ih začinio s puno, puno humora i zanimljivih detalja, ritma i rime, stoga su savršene za čitanje naglas. Važno je istaknuti da je u svim pričama zadržao prepoznatljive glavne junake, radnju te sretne i poučne završetke, što je svima nama neizostavno kada su u pitanju najpoznatije bajke za djecu. Ilustracije su vesele, razigrane i jarkih boja, također protkane humorom koji prati neodoljivi tekst. Stihove je uz puno ritma, humora i u razgovornom stilu prepjevao vrsni Ozren Doležal. Savršeno je ovo štivo za djecu i odrasle koje će zasigurno postati omiljeno za čitanje za laku noć.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter