Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Pet uglova

Pet uglova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958303098

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M6052

Broj strana:

220

Težina:

260 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Slika kako dvije gospođe, prijateljice, jedne noći iznenada doživljavaju erotsko iskustvo, rodila je zamisao o ovom romanu. Zatim se ta zamisao pretvorila u detektivsku priču, skoro triler, a taj triler se preobrazio u jednu vrstu murala peruanskog društva u posljednjim mjesecima ili sedmicama Fujimorijeve i Montesinosove diktature. Svidjela mi se ideja da knjigu nazovem Pet uglova (Cinco esquinas), kao kvart koji je na izvjestan način simbol Lime, Perua, a također i vremena u kojem je ova priča smještena.

Ako postoji tema koja prožima i povezuje cijelu priču, onda je to novinarstvo, i to žuta štampa. Fujimorijeva diktatura je koristila žutu štampu, novinarstvo skandala, kao političko oružje da diskreditira i moralno uništi sve svoje protivnike. U isto vrijeme također postoji i druga strana, gdje vidimo kako se novinarstvo, koje može biti nisko i prljavo, odjednom može pretvoriti u instrument oslobođenja, moralne i građanske odbrane jednog društva. Ta dva lica novinarstva su jedna od centralnih tema romana Pet uglova.

Mario Vargas Llosa

  • Originalni naziv: Cinco esquinas
  • Prevodilac: Sanela Sofić Miličević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Slika kako dvije gospođe, prijateljice, jedne noći iznenada doživljavaju erotsko iskustvo, rodila je zamisao o ovom romanu. Zatim se ta zamisao pretvorila u detektivsku priču, skoro triler, a taj triler se preobrazio u jednu vrstu murala peruanskog društva u posljednjim mjesecima ili sedmicama Fujimorijeve i Montesinosove diktature. Svidjela mi se ideja da knjigu nazovem Pet uglova (Cinco esquinas), kao kvart koji je na izvjestan način simbol Lime, Perua, a također i vremena u kojem je ova priča smještena. Ako postoji tema koja prožima i povezuje cijelu priču, onda je to novinarstvo, i to žuta štampa. Fujimorijeva diktatura je koristila žutu štampu, novinarstvo skandala, kao političko oružje da diskreditira i moralno uništi sve svoje protivnike. U isto vrijeme također postoji i druga strana, gdje vidimo kako se novinarstvo, koje može biti nisko i prljavo, odjednom može pretvoriti u instrument oslobođenja, moralne i građanske odbrane jednog društva. Ta dva lica novinarstva su jedna od centralnih tema romana Pet uglova. Mario Vargas Llosa

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter