Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Pesme bratstva i jedinstva & potomstva

Pesme bratstva i jedinstva & potomstva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86667-38-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

nije u prodaji

Šifra:

K7617

Broj strana:

336

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,50 KM
nije u prodaji

Kategorije:

Sadržaj:

… Drago Mlinarec, Indexi, Korni grupa, Time, S vremena na vrijeme, Tomaž Domicelj, Bijelo dugme, Riblja čorba, Buldožer, Lačni Franc, Pankrti, Idoli, Šalo akrobata, Električni orgazam, Azra, Film, Haustor, Prljavo kazalište, Disciplina kičme, Ekatarina Velika, Bajaga, Leb i sol, Galija, Zabranjeno pušenje, Partibrejkersi, KUD Idijoti, Obojeni program, Marčelo & drugi…

Iz štampe je izašla zbirka rok poezije koja obuhvata tekstove nastajale posljednjih 25 godina SFRJ kao i najupečatljivije predstavnike novijeg doba. Ova zbirka nam je bila potrebna, ne samo kao kontrapunkt današnjem kiču od kojeg boluje većina tekstova nastalih u novim državama, bez razlike, već i kao dokument potentnosti jednog perioda, slobobode i vizionarstva, ali i modernosti koja je vidljiva i sa distance od skoro dvadeset godina. Kada je poznati rok kritičar, Petar Janjatović, prvi put objavio dio ove zbirke još davne 1993. godine, primijetio je: “Ovaj izbor predstavlja jedno sasvim drugačije gledanje na posljednjih 25 godina SFRJ od onog kojeg nam nude feljtoni, novine, pa i lična iskustva.

Ovde ima bunta, ljubavi, seksa, droge, politike i, naravno, rock’nrolla. Ovo je urbani feljton generacija koje nisu ćutale kao njihovi očevi.” Danas su, međutim, odrasle generacije koje se tek na osnovu svjedočenja svojih roditelja mogu upoznati sa većinom ovih tekstova, koji svjedoče o gotovo neponovljivom vremenu naprednih, buntovničkih ideja pretočenih u rock’nroll. Knjiga nije namijenjena samo jugonostalgičarima koji i tako, ne zna se zašto, predstavljaju anahrone i demode članove društva novih država. Ona je dokument vremena na osnovu kojeg će i naša djeca saznati nešto više o nama.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

… Drago Mlinarec, Indexi, Korni grupa, Time, S vremena na vrijeme, Tomaž Domicelj, Bijelo dugme, Riblja čorba, Buldožer, Lačni Franc, Pankrti, Idoli, Šalo akrobata, Električni orgazam, Azra, Film, Haustor, Prljavo kazalište, Disciplina kičme, Ekatarina Velika, Bajaga, Leb i sol, Galija, Zabranjeno pušenje, Partibrejkersi, KUD Idijoti, Obojeni program, Marčelo & drugi… Iz štampe je izašla zbirka rok poezije koja obuhvata tekstove nastajale posljednjih 25 godina SFRJ kao i najupečatljivije predstavnike novijeg doba. Ova zbirka nam je bila potrebna, ne samo kao kontrapunkt današnjem kiču od kojeg boluje većina tekstova nastalih u novim državama, bez razlike, već i kao dokument potentnosti jednog perioda, slobobode i vizionarstva, ali i modernosti koja je vidljiva i sa distance od skoro dvadeset godina. Kada je poznati rok kritičar, Petar Janjatović, prvi put objavio dio ove zbirke još davne 1993. godine, primijetio je: “Ovaj izbor predstavlja jedno sasvim drugačije gledanje na posljednjih 25 godina SFRJ od onog kojeg nam nude feljtoni, novine, pa i lična iskustva. Ovde ima bunta, ljubavi, seksa, droge, politike i, naravno, rock’nrolla. Ovo je urbani feljton generacija koje nisu ćutale kao njihovi očevi.” Danas su, međutim, odrasle generacije koje se tek na osnovu svjedočenja svojih roditelja mogu upoznati sa većinom ovih tekstova, koji svjedoče o gotovo neponovljivom vremenu naprednih, buntovničkih ideja pretočenih u rock’nroll. Knjiga nije namijenjena samo jugonostalgičarima koji i tako, ne zna se zašto, predstavljaju anahrone i demode članove društva novih država. Ona je dokument vremena na osnovu kojeg će i naša djeca saznati nešto više o nama.

Dodatne informacije

Izdavač Vega
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter