Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Penelopin vez

Penelopin vez

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

995874623-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M0382

Broj strana:

200

Težina:

232 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

...Mnogo toga je Kadićevom odlukom našlo zavičaj u ovoj knjizi, mnoge ideje, mode mišljenja koje su oslovile mladog softu, mnoga mjesta, uspomene, knjige, autori, napose filozofi, književnici i pjesnici, svi oni i sve to sraslo je sa ovim stranicama, povezalo se u zaokruženu uspomenu, ponekad se konstituiralo u protest koji se nije razvio u pobunu, ali pobunu nagovještava i tako je ne isključuje.

Tu mjestimice vidimo naznaku bunta mladog čovjeka, odmjeravanje i zauzimanje kritičkih distanci, uočavamo nešto od onoga što se čita u Danima Tahe Huseina a što je ovdje, kod Kadića, našlo svoju bosansku transpoziciju.
(...)

Tako se medresa na ovim Kadićevim stranicama pomalja kao munjin sijev i proplamsaj, koji nam časoviti rasvijetli i pokaže puteve, te domalo zatim, usprkos iznova zavladaloj tmini, naše stope i naše korake učini sigurnijim.

Dobar stil ovog djela odmah nas pozdravlja iz gotovo svakog pasaža, i njegova se ljepota osjeća posvuda, i taj dojam ne jenjava, srećom, do posljednjih stranica.

Prof. dr. Enes Karić

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x205
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Mnogo stara knjiga

Detalji

...Mnogo toga je Kadićevom odlukom našlo zavičaj u ovoj knjizi, mnoge ideje, mode mišljenja koje su oslovile mladog softu, mnoga mjesta, uspomene, knjige, autori, napose filozofi, književnici i pjesnici, svi oni i sve to sraslo je sa ovim stranicama, povezalo se u zaokruženu uspomenu, ponekad se konstituiralo u protest koji se nije razvio u pobunu, ali pobunu nagovještava i tako je ne isključuje. Tu mjestimice vidimo naznaku bunta mladog čovjeka, odmjeravanje i zauzimanje kritičkih distanci, uočavamo nešto od onoga što se čita u Danima Tahe Huseina a što je ovdje, kod Kadića, našlo svoju bosansku transpoziciju. (...) Tako se medresa na ovim Kadićevim stranicama pomalja kao munjin sijev i proplamsaj, koji nam časoviti rasvijetli i pokaže puteve, te domalo zatim, usprkos iznova zavladaloj tmini, naše stope i naše korake učini sigurnijim. Dobar stil ovog djela odmah nas pozdravlja iz gotovo svakog pasaža, i njegova se ljepota osjeća posvuda, i taj dojam ne jenjava, srećom, do posljednjih stranica. Prof. dr. Enes Karić

Dodatne informacije

Izdavač BosniaArs
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter