Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Pčelarstvo od početnika do profesionalca

Pčelarstvo od početnika do profesionalca

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-901835-4-8

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K6950

Broj strana:

800

Težina:

1171 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

78,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga PČELARSTVO je naišla na izuzetan prijem kod pčelara, pa se može smatrati pravim pčelarskim bestselerom.
Namijenjena je svim kategorijama pčelara. Početnicima i onima koji tek razmišljaju da se bave ovom djelatnošću pomoći će pri odlučivanju o izboru mjesta za pčelinjak, tipa košnice i ostale neophodne opreme kao i koju tehniku pčelarenja da primijene.

Iskusnim pčelarima i profesionalcima biće od koristi za upoznavanje najsavremenije pčelarske opreme i tehnike pčelarenja, formiranja rojeva i uzgoja visokokvalitetnih matica, identifikaciju i suzbijanje pčelinjih bolesti, borbu protiv štetočina itd. Precizni tehnički crteži košnica i druge opreme pomoći će pčelarima da mnogo toga mogu i sami da naprave.

U knjizi je, između ostalog, prikazano:

- Biologija pčele i pčelinjeg društva
- Najznačajnija otkrića iz života pčela i pčelarstva uopšte
- Život pčelinjeg društva u prirodnom staništu u toku godine
- Kako, kada i sa koliko košnica početi pčelarenje

Tehnike pčelarenja košnicama: DB, LR, Farar, AŽ, pološka, kongresovka, Alpska, Đerzonova, Canderova, klještara, Tamaško, kao i njihovim varijantama
- Buduće košnice
- Način izrade, fotografije, tehnički crteži i specifikacije materijala za košnice i prateću opremu
- Detaljni opis pčelarskih radova u toku godine
- Seobe košnica

Metodi uzgoja visokokvalitetnih matica: Milerov, Dulitlov, Jenterov, Nikotov
- Plansko formiranje rojeva
- Najznačajnije pčelinje paše
-
Pčelarska oprema, od najjednostavnijih do najsavremenijih rešenja
- Bolesti i neprijatelji pčela itd.

Knjiga je obima 800 stranica, A5 formata, štampana na finom 90 gr. Mat-kunstdruk papiru, šivenog poveza sa čvrstim plastificiranim koricama. Sadrži 1.400 originalnih fotografija u boji, 60 tehničkih crteža, 20 tabela i dijagrama, registar imena i pojmova.

  • Izdanje: 5
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga PČELARSTVO je naišla na izuzetan prijem kod pčelara, pa se može smatrati pravim pčelarskim bestselerom. Namijenjena je svim kategorijama pčelara. Početnicima i onima koji tek razmišljaju da se bave ovom djelatnošću pomoći će pri odlučivanju o izboru mjesta za pčelinjak, tipa košnice i ostale neophodne opreme kao i koju tehniku pčelarenja da primijene. Iskusnim pčelarima i profesionalcima biće od koristi za upoznavanje najsavremenije pčelarske opreme i tehnike pčelarenja, formiranja rojeva i uzgoja visokokvalitetnih matica, identifikaciju i suzbijanje pčelinjih bolesti, borbu protiv štetočina itd. Precizni tehnički crteži košnica i druge opreme pomoći će pčelarima da mnogo toga mogu i sami da naprave. U knjizi je, između ostalog, prikazano: - Biologija pčele i pčelinjeg društva - Najznačajnija otkrića iz života pčela i pčelarstva uopšte - Život pčelinjeg društva u prirodnom staništu u toku godine - Kako, kada i sa koliko košnica početi pčelarenje Tehnike pčelarenja košnicama: DB, LR, Farar, AŽ, pološka, kongresovka, Alpska, Đerzonova, Canderova, klještara, Tamaško, kao i njihovim varijantama - Buduće košnice - Način izrade, fotografije, tehnički crteži i specifikacije materijala za košnice i prateću opremu - Detaljni opis pčelarskih radova u toku godine - Seobe košnica Metodi uzgoja visokokvalitetnih matica: Milerov, Dulitlov, Jenterov, Nikotov - Plansko formiranje rojeva - Najznačajnije pčelinje paše - Pčelarska oprema, od najjednostavnijih do najsavremenijih rešenja - Bolesti i neprijatelji pčela itd. Knjiga je obima 800 stranica, A5 formata, štampana na finom 90 gr. Mat-kunstdruk papiru, šivenog poveza sa čvrstim plastificiranim koricama. Sadrži 1.400 originalnih fotografija u boji, 60 tehničkih crteža, 20 tabela i dijagrama, registar imena i pojmova.

Dodatne informacije

Izdavač Kolor Pres, Lapovo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter