Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Pčelareva učenica

Pčelareva učenica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Lori R. King


ISBN:

978-86-505-1962-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6931

Broj strana:

424

Težina:

436 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Jednog sunčanog dana u proljeće 1915, nedaleko od svoje kuće u Saseksu, petnaestogodišnja Meri Rasel je – bukvalno – naletjela na pedesetogodišnjaka potpuno zanijetog posmatranjem pčela.

Zbunjena, ali nimalo zastrašena, Meri će sa zaprepašćenjem shvatiti da se pred njom nalazi niko drugi do čuveni londonski detektiv iz Bejker strita! Njen briljantni um i zadivljujuće sposobnosti dedukcije izmamiće od inače ženama nesklonog Holmsa iznenađen komentar: „Pa ovo umije da misli!”, i tako će otpočeti druženje dva sjajna, neprilagođena genija, i šegrtovanje mlade Meri, koja će uskoro postati saradnica slavnog detektiva koji se, zvanično, povukao.

Lorie R. King je u svojim djelima uspjela da vjerno dočara ton, raspoloženje i duh vremena, zadržavši izvornu cjelovitost i osobenosti Holmsovog karaktera. Pritom mu je kao ravnopravnu protivtežu stvorila potpuno samostalan, oštrouman, duhovit i zanosan ženski lik. Njihove zajedničke avanture svakako predstavljaju najvjerniji nastavak književnog rada Artura Konana Dojla.

  • Originalni naziv: The Beekeeper"s Apprentice...
  • Prevodilac: Jelena Vitezović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Jednog sunčanog dana u proljeće 1915, nedaleko od svoje kuće u Saseksu, petnaestogodišnja Meri Rasel je – bukvalno – naletjela na pedesetogodišnjaka potpuno zanijetog posmatranjem pčela. Zbunjena, ali nimalo zastrašena, Meri će sa zaprepašćenjem shvatiti da se pred njom nalazi niko drugi do čuveni londonski detektiv iz Bejker strita! Njen briljantni um i zadivljujuće sposobnosti dedukcije izmamiće od inače ženama nesklonog Holmsa iznenađen komentar: „Pa ovo umije da misli!”, i tako će otpočeti druženje dva sjajna, neprilagođena genija, i šegrtovanje mlade Meri, koja će uskoro postati saradnica slavnog detektiva koji se, zvanično, povukao. Lorie R. King je u svojim djelima uspjela da vjerno dočara ton, raspoloženje i duh vremena, zadržavši izvornu cjelovitost i osobenosti Holmsovog karaktera. Pritom mu je kao ravnopravnu protivtežu stvorila potpuno samostalan, oštrouman, duhovit i zanosan ženski lik. Njihove zajedničke avanture svakako predstavljaju najvjerniji nastavak književnog rada Artura Konana Dojla.

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter