Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Paučina

Paučina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-483-47-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B6054

Broj strana:

88

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Iz zatvorskih zidina uvijek se mogla iscijediti odlična, gorka, stresna priča, do sada neispričana, neka nova, o Kuduzu i Bademi, o nekim neznanim i znanim ljubavima i nesrećama. Ovu priču će nam ispričati Zaim Krtog i to onu kojoj je od samog početka sudbina da bude napisana (ispričana). Ona će do čitalaca doći čudnim i zamršenim putevima, ali o tom po tom.
Sijarić ispisuje lijepu rečenicu i njome stiže do Urfetove ženidbe. Kao da priča priču iz komšiluka, tako to krene, obično, a onda se izrodi u nešto što niko ne očekuje. Farzila lijepa ko malo koja mlada. Svadbovalo se i veselilo. Pa kad se i to završilo, dani su nastavili da se nižu, jednostavni i obični. Život je tekao jer to mu je osnovni posao, kao rijekama što je.
Sijarić tka kroz rečenice i on nam na takav način može ispričati i savremenu priču, a ona će opet mirisati na usmenu predaju i pripovijedanje pored vatre. Umije zanimljivo besjediti i odabrati šta je za priču, a šta nije. Dijalozi u Paučini su jasni i prirodni.
Zaimova ispovijed ispričana je znalački zbog toga da njemu olakša, a nama koji čitamo kaže, prenese svoj teret, jer ljudsko biće tuđa sudbina teško da može naučiti i ukazati da ne čini iste greške.
To da niko nije imun na ljepotu, stara je istina, koju će na svoj način spoznati i Zaim, u vrijeme kad ostane u kući sa ženom svoga brata, svojom snahom Farzilom.
Mehmed Đedović

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Iz zatvorskih zidina uvijek se mogla iscijediti odlična, gorka, stresna priča, do sada neispričana, neka nova, o Kuduzu i Bademi, o nekim neznanim i znanim ljubavima i nesrećama. Ovu priču će nam ispričati Zaim Krtog i to onu kojoj je od samog početka sudbina da bude napisana (ispričana). Ona će do čitalaca doći čudnim i zamršenim putevima, ali o tom po tom. Sijarić ispisuje lijepu rečenicu i njome stiže do Urfetove ženidbe. Kao da priča priču iz komšiluka, tako to krene, obično, a onda se izrodi u nešto što niko ne očekuje. Farzila lijepa ko malo koja mlada. Svadbovalo se i veselilo. Pa kad se i to završilo, dani su nastavili da se nižu, jednostavni i obični. Život je tekao jer to mu je osnovni posao, kao rijekama što je. Sijarić tka kroz rečenice i on nam na takav način može ispričati i savremenu priču, a ona će opet mirisati na usmenu predaju i pripovijedanje pored vatre. Umije zanimljivo besjediti i odabrati šta je za priču, a šta nije. Dijalozi u Paučini su jasni i prirodni. Zaimova ispovijed ispričana je znalački zbog toga da njemu olakša, a nama koji čitamo kaže, prenese svoj teret, jer ljudsko biće tuđa sudbina teško da može naučiti i ukazati da ne čini iste greške. To da niko nije imun na ljepotu, stara je istina, koju će na svoj način spoznati i Zaim, u vrijeme kad ostane u kući sa ženom svoga brata, svojom snahom Farzilom. Mehmed Đedović

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter