Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Patologija i patofiziologija - Udžbenik za srednje medicinske i zdravstvene škole

Patologija i patofiziologija - Udžbenik za srednje medicinske i zdravstvene škole

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-458-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B6039

Broj strana:

260

Težina:

601 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

38,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kako je patologija znanstvena osnovica cijele medicine, ovaj bi udžbenik trebao uvesti učenike u praktičnu medicinu i pripremiti ih za daljnje proučavanje pojedinih kliničkih grana medicine.
Pri pisanju ovog udžbenika autori su se držali službenog nastavnog plana i programa za srednje medicinske i zdrastvene škole.

Gradivo je podijeljeno u 14 poglavlja u kojima su obrađeni jedan za drugim svi glavni koncepti suvremene patologije i patofiziologije. Naglasak je na općim principima, a u detalje su autori ulazili jedino da prikažu kako se opće odražava u pojedinačnim patološkim promjenama i specifičnim bolestima. Nastojali su, što je više moguće, prilagođeno srednjoškolcima, opisati teoretske principe bolesti, a onda ih zorno prikazati kroz primjere iz prakse i ilustrirati ih slikama u boji. Iznad svega, nastojali su naglasiti da je patologija spona ili premosnica između anatomije i fiziologije, s jedne strane, i praktične kliničke medicine, s druge strane, kao i to da je patologija osnova znanstvene medicine. Istodobno su željeli učenicima prikazati da je patologija ne samo teoretska znanost već i primijenjena laboratorijska struka, koja ima bitnu ulogu u suvremenoj dijagnostici bolesti.

Znanstveni tekst knjige nadopunjen je slikama. Teoretske principe nakon opće rasprave autori su primijenili u rješavanju praktičnih problema iz svakodnevne medicinske prakse. Umetci: Teme za diskusiju, nadopunili su i pitanjima i primjerima iz stvarnoga života, što bi trebalo poslužiti ne samo za utvrđivanje gradiva već i kao poticaj za daljnje učenje. Za učenike koji žele znati malo više uvršten je u svako poglavlje dodatni tekst označen posebnom bojom.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x270
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako je patologija znanstvena osnovica cijele medicine, ovaj bi udžbenik trebao uvesti učenike u praktičnu medicinu i pripremiti ih za daljnje proučavanje pojedinih kliničkih grana medicine. Pri pisanju ovog udžbenika autori su se držali službenog nastavnog plana i programa za srednje medicinske i zdrastvene škole. Gradivo je podijeljeno u 14 poglavlja u kojima su obrađeni jedan za drugim svi glavni koncepti suvremene patologije i patofiziologije. Naglasak je na općim principima, a u detalje su autori ulazili jedino da prikažu kako se opće odražava u pojedinačnim patološkim promjenama i specifičnim bolestima. Nastojali su, što je više moguće, prilagođeno srednjoškolcima, opisati teoretske principe bolesti, a onda ih zorno prikazati kroz primjere iz prakse i ilustrirati ih slikama u boji. Iznad svega, nastojali su naglasiti da je patologija spona ili premosnica između anatomije i fiziologije, s jedne strane, i praktične kliničke medicine, s druge strane, kao i to da je patologija osnova znanstvene medicine. Istodobno su željeli učenicima prikazati da je patologija ne samo teoretska znanost već i primijenjena laboratorijska struka, koja ima bitnu ulogu u suvremenoj dijagnostici bolesti. Znanstveni tekst knjige nadopunjen je slikama. Teoretske principe nakon opće rasprave autori su primijenili u rješavanju praktičnih problema iz svakodnevne medicinske prakse. Umetci: Teme za diskusiju, nadopunili su i pitanjima i primjerima iz stvarnoga života, što bi trebalo poslužiti ne samo za utvrđivanje gradiva već i kao poticaj za daljnje učenje. Za učenike koji žele znati malo više uvršten je u svako poglavlje dodatni tekst označen posebnom bojom.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter