Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Pariska opcija

Pariska opcija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-311-2103-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2019

Broj strana:

502

Težina:

1007 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Vatrena eksplozija u noćnoj tmini raznijela je jednu od laboratorijskih zgrada cijenjenog pariskog instituta Paster. Među poginulima je i Emil Šambor, jedan od predvodnika u svjetskoj trci za stvaranje molekularnog ili DNK kompjutera. Nažalost, profesor Šambor je dobro čuvao detalje svog rada, ali njegove bilješke su očito uništene, ili u eksploziji bombe ili u velikom požaru koji je uslijedio.

Naučna zajednica ne očekuje da funkcionalan DNK kompjuter bude razvijen još godinama. Međutim, iznenada jedan borbeni, mlazni lovac nestaje sa radarskih ekrana na punih pet minuta, a objašnjenja nema. Uređaji širom zapadnih država prestaju da funkcionisu, kao i telekomunikacije, sa razornim posljedicama. To nije djelo nekog pametnog hakera, iako iz Vašingtona, zabrinuti zbog moguće panike, uvjeravaju javnost da jeste. Samo ogromna moć i brzina DNK kompjutera mogle su da stvore takav haos.
Pod izgovorom da ide u posjetu svom drugaru Martiju Celerbahu, koji je teško povrijeđen prilikom eksplozije u laboratoriji Pasterovog instituta, agent Tajne-Jedan, Džon Smit leti u Pariz da istraži vezu između eksplozije u Pasteru i snaga koje sada drže taj kompjuter.
Prateći trag koji ga vodi preko dva kontinenta, Smit razotkriva mrežu prevare koja preti da prouzrokuje katastrofu i zauvijek izmeni svijet.

  • Originalni naziv: The Paris option
  • Prevodilac: Dragan Golubović
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x220
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Vatrena eksplozija u noćnoj tmini raznijela je jednu od laboratorijskih zgrada cijenjenog pariskog instituta Paster. Među poginulima je i Emil Šambor, jedan od predvodnika u svjetskoj trci za stvaranje molekularnog ili DNK kompjutera. Nažalost, profesor Šambor je dobro čuvao detalje svog rada, ali njegove bilješke su očito uništene, ili u eksploziji bombe ili u velikom požaru koji je uslijedio. Naučna zajednica ne očekuje da funkcionalan DNK kompjuter bude razvijen još godinama. Međutim, iznenada jedan borbeni, mlazni lovac nestaje sa radarskih ekrana na punih pet minuta, a objašnjenja nema. Uređaji širom zapadnih država prestaju da funkcionisu, kao i telekomunikacije, sa razornim posljedicama. To nije djelo nekog pametnog hakera, iako iz Vašingtona, zabrinuti zbog moguće panike, uvjeravaju javnost da jeste. Samo ogromna moć i brzina DNK kompjutera mogle su da stvore takav haos. Pod izgovorom da ide u posjetu svom drugaru Martiju Celerbahu, koji je teško povrijeđen prilikom eksplozije u laboratoriji Pasterovog instituta, agent Tajne-Jedan, Džon Smit leti u Pariz da istraži vezu između eksplozije u Pasteru i snaga koje sada drže taj kompjuter. Prateći trag koji ga vodi preko dva kontinenta, Smit razotkriva mrežu prevare koja preti da prouzrokuje katastrofu i zauvijek izmeni svijet.

Dodatne informacije

Izdavač Narodna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter