Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Paradoks ljubavi - esej

Paradoks ljubavi - esej

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-123-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5211

Broj strana:

195

Težina:

263 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Možemo odabrati koga ćemo voljeti, volimo koga želimo: da bismo došli do ovih sloboda za koje mislimo da se same po sebi podrazumijevaju, bila je potrebna dugačka revolucija osjećaja započeta još u 18. stoljeću.

No ta skupo stečena prava imaju svoju cijenu. Kako se ljubav, u čijoj prirodi je da veže, može pomiriti sa slobodom, koja sama po sebi razdvaja? Sve je to dilema suvremenih ljubavnih parova koji istovremeno cijene i strast i nezavisnost.

Novi esej Pascala Brucknera, jednog od najcjenjenijih svjetskih mislilaca, preko metamorfoza braka i erotizma pripovijeda kako se osjećaji odupiru svim ograničenjima. Nismo našli rješenje za sve ljubavne patnje, jedino smo umnožili njihove paradokse. Položaj muškaraca i žena doživio je napredak, ali u ljubavi napretka nema, što je dobra vijest na početku ovog trećeg milenija.

Pascal Bruckner odavno nije nepoznanica hrvatskome kulturnome krugu. Jedan od najcjenjenijih francuskih esejista i književnika, za Napast nedužnosti 1995. godine dobio je nagradu Médicis, a 1997. za Kradljivce ljepote nagradu Prix Renaudot. Nakon slikovnice Upomoć, Djed Božićnjak se vraća i eseja Bijeda blagostanja (za koju je osvojio nagradu francuskoga Senata za najbolje djelo iz područja ekonomije te nagradu Aujourd’hui), romana Ljubav prema bližnjemu, te eseja Babiblonska vrtoglavica: kozmopolitizam ili mondijalizam i Tiranija kajanja, Paradoks ljubavi, u nadahnutom prijevodu Ljiljane Novković i s naslovnom ilustracijom Marine Leskovar, Brucknerov je šesti naslov u izdanju Algoritma, a čak četvrti u bliblioteci Facta.

  • Originalni naziv: Le paradoxe amoureux:Essai...
  • Prevodilac: Ljiljana Novković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Možemo odabrati koga ćemo voljeti, volimo koga želimo: da bismo došli do ovih sloboda za koje mislimo da se same po sebi podrazumijevaju, bila je potrebna dugačka revolucija osjećaja započeta još u 18. stoljeću. No ta skupo stečena prava imaju svoju cijenu. Kako se ljubav, u čijoj prirodi je da veže, može pomiriti sa slobodom, koja sama po sebi razdvaja? Sve je to dilema suvremenih ljubavnih parova koji istovremeno cijene i strast i nezavisnost. Novi esej Pascala Brucknera, jednog od najcjenjenijih svjetskih mislilaca, preko metamorfoza braka i erotizma pripovijeda kako se osjećaji odupiru svim ograničenjima. Nismo našli rješenje za sve ljubavne patnje, jedino smo umnožili njihove paradokse. Položaj muškaraca i žena doživio je napredak, ali u ljubavi napretka nema, što je dobra vijest na početku ovog trećeg milenija. Pascal Bruckner odavno nije nepoznanica hrvatskome kulturnome krugu. Jedan od najcjenjenijih francuskih esejista i književnika, za Napast nedužnosti 1995. godine dobio je nagradu Médicis, a 1997. za Kradljivce ljepote nagradu Prix Renaudot. Nakon slikovnice Upomoć, Djed Božićnjak se vraća i eseja Bijeda blagostanja (za koju je osvojio nagradu francuskoga Senata za najbolje djelo iz područja ekonomije te nagradu Aujourd’hui), romana Ljubav prema bližnjemu, te eseja Babiblonska vrtoglavica: kozmopolitizam ili mondijalizam i Tiranija kajanja, Paradoks ljubavi, u nadahnutom prijevodu Ljiljane Novković i s naslovnom ilustracijom Marine Leskovar, Brucknerov je šesti naslov u izdanju Algoritma, a čak četvrti u bliblioteci Facta.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter