Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Paint it Black

Paint it Black

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Fič Dženet


ISBN:

978-86-521-0240-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1872

Broj strana:

427

Težina:

541 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Autorke bestselera Bijeli oleander.

Snažna priča o prvoj ljubavi, strasti i potrazi mlade žene za istinom koja slijedi kao posljedica gubitka.

Džozi Tajrel, slikarski model, tinejdžerka pobjegla od kuće, pripadnica losanđeleske rok scene, pronalazi priliku u pravoj ljubavi sa studentom umjetnosti Majklom Faradejem. Majkl, sin renomirane pijanistkinje, upoznaje Džozi sa sofisticiranim svijetom, o kojem nije ni sanjala da postoji, i sa njegovom duhovnom potjerom za ljepotom koja izbija iz svakodnevnog iskustva. Ali kada primi poziv od inspektora Bruksa, koji će je zamoliti da identifikuje mrtvo tijelo njenog ljubavnika, Džozini svijetli snovi odjednom se ruše.

Šta se dešava sa snom kada nestane onaj koji ga sanja? Ovo je pitanje koje Džozi sebi postavlja dok pokušava da odgonetne razlog Majklove smrti. I dok pokušava da se zadrži u stvarnom svijetu koji su zajedno dijelili, u isto vrijeme je odbacuje i prihvata Majklova majka Meredit, koja smatra da je Džozi odgovorna za smrt njenog sina. Dvije žene će biti uvučene u čudnu vezu obostranog nepovjerenja i slijepe potrebe.

Strastvena, ranjena i puna života, Džozi Tajrel ide putem sopstvenog uništenja dok se bori da otkrije šta je preostalo od svijetle vizije budućnosti koju su ona i Majkl zajedno stvarali. Uz raskošnu prozu i izuzetnu napetost koje su osnovne odlike njenih djela, Dženet Fič je napisala očaravajući novi roman o ljubavi, izdaji i mogućnosti prevazilaženja problema.

Neustrašiv, žestok i beskompromisan roman... Intimna i epska pripovjest.
Mark Roco, Los Angeles Times Book Review

  • Prevodilac: Ksenija Vlatković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autorke bestselera Bijeli oleander. Snažna priča o prvoj ljubavi, strasti i potrazi mlade žene za istinom koja slijedi kao posljedica gubitka. Džozi Tajrel, slikarski model, tinejdžerka pobjegla od kuće, pripadnica losanđeleske rok scene, pronalazi priliku u pravoj ljubavi sa studentom umjetnosti Majklom Faradejem. Majkl, sin renomirane pijanistkinje, upoznaje Džozi sa sofisticiranim svijetom, o kojem nije ni sanjala da postoji, i sa njegovom duhovnom potjerom za ljepotom koja izbija iz svakodnevnog iskustva. Ali kada primi poziv od inspektora Bruksa, koji će je zamoliti da identifikuje mrtvo tijelo njenog ljubavnika, Džozini svijetli snovi odjednom se ruše. Šta se dešava sa snom kada nestane onaj koji ga sanja? Ovo je pitanje koje Džozi sebi postavlja dok pokušava da odgonetne razlog Majklove smrti. I dok pokušava da se zadrži u stvarnom svijetu koji su zajedno dijelili, u isto vrijeme je odbacuje i prihvata Majklova majka Meredit, koja smatra da je Džozi odgovorna za smrt njenog sina. Dvije žene će biti uvučene u čudnu vezu obostranog nepovjerenja i slijepe potrebe. Strastvena, ranjena i puna života, Džozi Tajrel ide putem sopstvenog uništenja dok se bori da otkrije šta je preostalo od svijetle vizije budućnosti koju su ona i Majkl zajedno stvarali. Uz raskošnu prozu i izuzetnu napetost koje su osnovne odlike njenih djela, Dženet Fič je napisala očaravajući novi roman o ljubavi, izdaji i mogućnosti prevazilaženja problema. Neustrašiv, žestok i beskompromisan roman... Intimna i epska pripovjest. Mark Roco, Los Angeles Times Book Review

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter