Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Padač

Padač

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Don DeLillo


ISBN:

978-86-7666-150-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1288

Broj strana:

220

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Don Delilo je poznat kao oštar kritičar američke vlasti, koju je često opisivao u svojim ranijim knjigama, i ovaj roman je utoliko interesantniji, jer je on u svojim romanima na neki način upozoravao na moguće krajnje odredište puta kojim je krenula zapadna civilizacija.

Strah od smrti, kao i sama smrt, duboko su lična iskustva - čak i u okolnostima masovnih stradanja, u kojima zbir pojedinačnih ljudskih tragedija pretvara medijsku vijest u istorijski događaj. O jednom takvom događaju, vjerovatno najpoznatijem u novijoj istoriji ljudskog roda, govori novi roman Dona DeLila. Iz krajnje svedene, subjektivne perspektive, svoju priču o zloglasnom Jedanaestom septembru DeLilo pripovjeda kroz laganu izmaglicu posttraumatske amnezije, potpuno oslobođen želje da naknadnom mudrošču banalizuje mnogostruku metaforičnost kolapsa betonskih bliznakinja. On je, uostalom, odavno - još u romanima Beli šum, Vaga i Podzemlje, na primjer - upozoravao na moguće krajnje odredište puta kojim je krenula zapadna civilizacija. Sada mu preostaje tek melanholično svođenje računa: život je pretvoren u partiju pokera, smrt u ulični performans, a priča u Mebijusovu traku, po kojoj unezvereno jure bjegunci iz najboljeg od svih mogućih svjetova.

Zoran Paunović

  • Originalni naziv: Falling Man
  • Prevodilac: Zoran Paunović
  • Edicija: Svet proze
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Don Delilo je poznat kao oštar kritičar američke vlasti, koju je često opisivao u svojim ranijim knjigama, i ovaj roman je utoliko interesantniji, jer je on u svojim romanima na neki način upozoravao na moguće krajnje odredište puta kojim je krenula zapadna civilizacija. Strah od smrti, kao i sama smrt, duboko su lična iskustva - čak i u okolnostima masovnih stradanja, u kojima zbir pojedinačnih ljudskih tragedija pretvara medijsku vijest u istorijski događaj. O jednom takvom događaju, vjerovatno najpoznatijem u novijoj istoriji ljudskog roda, govori novi roman Dona DeLila. Iz krajnje svedene, subjektivne perspektive, svoju priču o zloglasnom Jedanaestom septembru DeLilo pripovjeda kroz laganu izmaglicu posttraumatske amnezije, potpuno oslobođen želje da naknadnom mudrošču banalizuje mnogostruku metaforičnost kolapsa betonskih bliznakinja. On je, uostalom, odavno - još u romanima Beli šum, Vaga i Podzemlje, na primjer - upozoravao na moguće krajnje odredište puta kojim je krenula zapadna civilizacija. Sada mu preostaje tek melanholično svođenje računa: život je pretvoren u partiju pokera, smrt u ulični performans, a priča u Mebijusovu traku, po kojoj unezvereno jure bjegunci iz najboljeg od svih mogućih svjetova. Zoran Paunović

    Dodatne informacije

    Izdavač Geopoetika
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter