Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Ozbiljni ljudi

Ozbiljni ljudi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Manu Džozef


ISBN:

978-86-521-0565-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2122

Broj strana:

336

Težina:

438 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Urnebesan portret ljudske prirode i dirljiv prikaz ljubavi i neobičnih načina da se ona iskaže.
Sunday Telegraph

Vrcav roman o savremenoj Indiji.

Ajan Mani radi na Institutu za teoriju i istraživanje kao bijedni pomoćnik genijalnom, nepodnošljivom astronomu Arvindu Ačarji, koji je opsjednut svojom teorijom o mikroskopskim vanzemaljcima što padaju na Zemlju.

Nasukan u sumornoj svakodnevnici, Ajan je svjestan da možda neće uspjeti da pobjegne iz takvog života. Da bi se zabavio i da bi razveselio svoju umornu ženu, izmišlja nevjerovatne priče o svom desetogodišnjem sinu i tako pokreće lanac izuzetnih događaja koje ne može da zaustavi. U međuvremenu, na Institutu se sprema rat između naučnika a izuzetno lijepa žena astrobiolog dodatno sve komplikuje. Pronicljiv posmatrač, Ajan pomno prati događaje, smišljajući nove načine da ostvari svoj životni cilj.

Izuzetno duhovit roman o nauci, ljubavi i nadi u novoj Indiji. Živopisno ispripovijedan kroz snažan zaplet, prožet pronicljivim humorom. Knjiga koja se zaista ne ispušta iz ruku.
Guardian

Roman koji sa iznenađujućom lakoćom i elegancijom opisuje sukobe u status kvo situacijama naizmjenično naglašavajući nezadovoljstvo obespravljenih i neispunjenost koju donosi stečena moć. Ovom visprenom komedijom manira Manu Džozef je pokazao da je pravi nasljednik indijske književne tradicije zasnovane na kobnim suprotnostima svoje zemlje.
The Independent

Najprefinjeniji indisjki pisac. The Times

  • Originalni naziv: Serious Men
  • Prevodilac: Nikola Pajvančić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Urnebesan portret ljudske prirode i dirljiv prikaz ljubavi i neobičnih načina da se ona iskaže. Sunday Telegraph Vrcav roman o savremenoj Indiji. Ajan Mani radi na Institutu za teoriju i istraživanje kao bijedni pomoćnik genijalnom, nepodnošljivom astronomu Arvindu Ačarji, koji je opsjednut svojom teorijom o mikroskopskim vanzemaljcima što padaju na Zemlju. Nasukan u sumornoj svakodnevnici, Ajan je svjestan da možda neće uspjeti da pobjegne iz takvog života. Da bi se zabavio i da bi razveselio svoju umornu ženu, izmišlja nevjerovatne priče o svom desetogodišnjem sinu i tako pokreće lanac izuzetnih događaja koje ne može da zaustavi. U međuvremenu, na Institutu se sprema rat između naučnika a izuzetno lijepa žena astrobiolog dodatno sve komplikuje. Pronicljiv posmatrač, Ajan pomno prati događaje, smišljajući nove načine da ostvari svoj životni cilj. Izuzetno duhovit roman o nauci, ljubavi i nadi u novoj Indiji. Živopisno ispripovijedan kroz snažan zaplet, prožet pronicljivim humorom. Knjiga koja se zaista ne ispušta iz ruku. Guardian Roman koji sa iznenađujućom lakoćom i elegancijom opisuje sukobe u status kvo situacijama naizmjenično naglašavajući nezadovoljstvo obespravljenih i neispunjenost koju donosi stečena moć. Ovom visprenom komedijom manira Manu Džozef je pokazao da je pravi nasljednik indijske književne tradicije zasnovane na kobnim suprotnostima svoje zemlje. The Independent Najprefinjeniji indisjki pisac. The Times

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter