Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Ovladavanje čitanjem - Priručnik za logopede, učitelje i roditelje

Ovladavanje čitanjem - Priručnik za logopede, učitelje i roditelje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Maja Kelić


ISBN:

978-953-191-792-6

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9310

Broj strana:

176

Težina:

629 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

76,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovladavanje čitanjem je knjiga namijenjena malim čitateljima, učiteljima, roditeljima i logopedima. S obzirom na to da je čitanje vještina, ona se razvija vježbom. U današnje vrijeme neupitna je njena važnost u svakodnevnom životu. Djeca se sve češće, već prije polaska u prvi razred, upoznaju sa slovima, a neka od njih imaju i usvojeno početno čitanje. Također, već se u drugom razredu očekuje da djeca samostalno čitaju djela koja sadrže složene sintakse ili pak mnoštvo rijetkih i zastarjelih riječi koje su za malene čitaoce velik izazov.

Sam naslov kaže koji je glavni cilj ovog priručnika: ovladati čitanjem. Kako bi ispunio svoj cilj, uz prvu cjelinu koja se odnosi na teorijsku podlogu razvoja čitanja, utjecaj pojedinih jezičnih sastavnica na vještinu čitanja te poremećaje čitanja, u njemu se nalazi i niz vježbi. Vježbe su namijenjene djeci od 8 do 11 godina, koja su ovladala početnim čitanjem, međutim ono nije odgovarajuće brzine i točnosti, a mehanizmi razumijevanja pročitanog još nisu razvijeni. Zamišljene su na način da su vezane uz određenu priču.

Kako bi priče djeci bile zanimljive, bliske i primjerene dobi, njihove su teme pomno birane. Također, pisane su jednostavnom sintaksom i jasne su strukture te su u njih namjerno uneseni jezični elementi poput velikog broja glagola ili prijedloga, pseudoriječi, sinonima ili antonima. Upravo to omogućuje da dijete spontano, kroz priču, usvoji jezično bogatstvo i nadogradi svoj jezični sustav.

Zadatci u knjizi dijele se na one prije i poslije čitanja pojedine priče. Kako bi taj dio knjige bio u potpunosti prilagođen djeci i poticajan za rad, prepun je šarenih i živopisnih ilustracija, koje se savršeno uklapaju u temu pojedine priče.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x280
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovladavanje čitanjem je knjiga namijenjena malim čitateljima, učiteljima, roditeljima i logopedima. S obzirom na to da je čitanje vještina, ona se razvija vježbom. U današnje vrijeme neupitna je njena važnost u svakodnevnom životu. Djeca se sve češće, već prije polaska u prvi razred, upoznaju sa slovima, a neka od njih imaju i usvojeno početno čitanje. Također, već se u drugom razredu očekuje da djeca samostalno čitaju djela koja sadrže složene sintakse ili pak mnoštvo rijetkih i zastarjelih riječi koje su za malene čitaoce velik izazov. Sam naslov kaže koji je glavni cilj ovog priručnika: ovladati čitanjem. Kako bi ispunio svoj cilj, uz prvu cjelinu koja se odnosi na teorijsku podlogu razvoja čitanja, utjecaj pojedinih jezičnih sastavnica na vještinu čitanja te poremećaje čitanja, u njemu se nalazi i niz vježbi. Vježbe su namijenjene djeci od 8 do 11 godina, koja su ovladala početnim čitanjem, međutim ono nije odgovarajuće brzine i točnosti, a mehanizmi razumijevanja pročitanog još nisu razvijeni. Zamišljene su na način da su vezane uz određenu priču. Kako bi priče djeci bile zanimljive, bliske i primjerene dobi, njihove su teme pomno birane. Također, pisane su jednostavnom sintaksom i jasne su strukture te su u njih namjerno uneseni jezični elementi poput velikog broja glagola ili prijedloga, pseudoriječi, sinonima ili antonima. Upravo to omogućuje da dijete spontano, kroz priču, usvoji jezično bogatstvo i nadogradi svoj jezični sustav. Zadatci u knjizi dijele se na one prije i poslije čitanja pojedine priče. Kako bi taj dio knjige bio u potpunosti prilagođen djeci i poticajan za rad, prepun je šarenih i živopisnih ilustracija, koje se savršeno uklapaju u temu pojedine priče.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Slap
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter