Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Ovako je počelo

Ovako je počelo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

978-86-521-0801-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M4681

Broj strana:

349

Težina:

451 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Antologija priča o Grčkoj.

Nema na svetu čoveka koji bar jednom nije poželeo da otputuje u Grčku.

Upisana u sve bedekere, konzervirana u knjigama umetnosti na našim policama, ona nudi dugo i životno putovanje do prapostojbine evropske misli po kojoj smo vaspitani i u kojoj delamo. Svakog ko se samo jednom okupao u njenom moru obuzelo je svojevrsno osećanje da je zagazio u vodu postanja i prispeo na važno mesto sa kojeg se iz magme i haosa pojavila jasno uobličena misao o lepoti i mudrosti.

Inspirisani kolevkom civilizacije koja nam je tu, nadohvat ruke, najznačajniji savremeni srpski pripovedači prerušeni u turiste, operske pevače, zavodnike, mitotvorce i Vizantince ispisuju nadahnute i sižejno raznovrsne priče. Njihov blistavi omaž Grčkoj samo je mali deo onoga što joj zapravo svi mi dugujemo.

U antologiji su zastupljeni: Milovan Marčetić, Vladimir Pištalo, Vidosav Stevanović, Svetislav Basara, Vida Ognjenović, Filip David, Jelena Lengold, Goran Petrović, David Albahari, Vladimir Kecmanović, Ljiljana Šop, Ibrahim Hadžić, Miomir Petrović, Ljubica Arsić, Mihajlo Pantić, Igor Marojević, Đorđe Pisarev, Mirjana Mitrović, Vule Žurić, Danica Vukićević, Dejan Stojiljković, Branko Anđić, Enes Halilović, Vasa Pavković, Aleksandar Ilić, Milica Mićić Dimovska i Miodrag Raičević.

  • Edicija: Talasi
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Antologija priča o Grčkoj. Nema na svetu čoveka koji bar jednom nije poželeo da otputuje u Grčku. Upisana u sve bedekere, konzervirana u knjigama umetnosti na našim policama, ona nudi dugo i životno putovanje do prapostojbine evropske misli po kojoj smo vaspitani i u kojoj delamo. Svakog ko se samo jednom okupao u njenom moru obuzelo je svojevrsno osećanje da je zagazio u vodu postanja i prispeo na važno mesto sa kojeg se iz magme i haosa pojavila jasno uobličena misao o lepoti i mudrosti. Inspirisani kolevkom civilizacije koja nam je tu, nadohvat ruke, najznačajniji savremeni srpski pripovedači prerušeni u turiste, operske pevače, zavodnike, mitotvorce i Vizantince ispisuju nadahnute i sižejno raznovrsne priče. Njihov blistavi omaž Grčkoj samo je mali deo onoga što joj zapravo svi mi dugujemo. U antologiji su zastupljeni: Milovan Marčetić, Vladimir Pištalo, Vidosav Stevanović, Svetislav Basara, Vida Ognjenović, Filip David, Jelena Lengold, Goran Petrović, David Albahari, Vladimir Kecmanović, Ljiljana Šop, Ibrahim Hadžić, Miomir Petrović, Ljubica Arsić, Mihajlo Pantić, Igor Marojević, Đorđe Pisarev, Mirjana Mitrović, Vule Žurić, Danica Vukićević, Dejan Stojiljković, Branko Anđić, Enes Halilović, Vasa Pavković, Aleksandar Ilić, Milica Mićić Dimovska i Miodrag Raičević.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter