Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Otvoreni grad

Otvoreni grad

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tedžu Kol


ISBN:

978-86-6457-067-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M4941

Broj strana:

278

Težina:

392 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Prvi roman nigerijsko-američkog književnika Tedžua Kola mogao bi da bude vodič: kako laganim korakom potpuno utisnuti grad u svoj život. Na prvi pogled, konstrukcija je sasvim jednostavna. Početkom završne godine stažiranja na psihijatriji, Džulijus počinje da izlazi u večernje šetnje. Pripovedajući u prvom licu, sakuplja krhotine onoga što vidi i čuje, produbljuje ono o čemu razmišlja i suočava se sa sećanjima koja iskrsavaju dok hoda ulicama Njujorka. Kao na fotografijama, otkriva nove svetove. Priča se otvara stranicu po stranicu, sloj po sloj i pri svakom novom čitanju nudi drugačiji miraž. Na prvi pogled, pažnju nam privlače pravi uglovi i paralelne linije koje drže grad na okupu. Ali, dok pratimo Džulijusov korak, perspektive se produbljuju. Vreme i prostor dobijaju nove dimenzije.

Čitalac upija takav svet kao Džulijus Njujork.

Otvoreni grad je opčinjavajući, snoliki roman – poetična meditacija o ljubavi, nacionalnom identitetu, rasi, slobodi i gubitku – koji su mnogi uporedili sa Zebaldovim romanima. U pitanju je suptilna studija karaktera koja je proglašena za najbolju knjigu godine u dvadeset časopisa kao što su Njujorker, Ekonomist, Njuzvik, Los Anđeles tajms, Boston Gloub.

Možemo slobodno reći da je ovo jedan od najimpresivnijih debija u novijoj književnoj istoriji (...). Jedna od velikih knjiga o Njujorku, ali i o prostoru, jeziku i pamćenju.
Aleksandar Hemon

  • Originalni naziv: Open city / Teju Cole...
  • Prevodilac: Alen Bešić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvi roman nigerijsko-američkog književnika Tedžua Kola mogao bi da bude vodič: kako laganim korakom potpuno utisnuti grad u svoj život. Na prvi pogled, konstrukcija je sasvim jednostavna. Početkom završne godine stažiranja na psihijatriji, Džulijus počinje da izlazi u večernje šetnje. Pripovedajući u prvom licu, sakuplja krhotine onoga što vidi i čuje, produbljuje ono o čemu razmišlja i suočava se sa sećanjima koja iskrsavaju dok hoda ulicama Njujorka. Kao na fotografijama, otkriva nove svetove. Priča se otvara stranicu po stranicu, sloj po sloj i pri svakom novom čitanju nudi drugačiji miraž. Na prvi pogled, pažnju nam privlače pravi uglovi i paralelne linije koje drže grad na okupu. Ali, dok pratimo Džulijusov korak, perspektive se produbljuju. Vreme i prostor dobijaju nove dimenzije. Čitalac upija takav svet kao Džulijus Njujork. Otvoreni grad je opčinjavajući, snoliki roman – poetična meditacija o ljubavi, nacionalnom identitetu, rasi, slobodi i gubitku – koji su mnogi uporedili sa Zebaldovim romanima. U pitanju je suptilna studija karaktera koja je proglašena za najbolju knjigu godine u dvadeset časopisa kao što su Njujorker, Ekonomist, Njuzvik, Los Anđeles tajms, Boston Gloub. Možemo slobodno reći da je ovo jedan od najimpresivnijih debija u novijoj književnoj istoriji (...). Jedna od velikih knjiga o Njujorku, ali i o prostoru, jeziku i pamćenju. Aleksandar Hemon

Dodatne informacije

Izdavač Dereta
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter