Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Otmenost ježa

Otmenost ježa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-064-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3784

Broj strana:

323

Težina:

369 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Zovem se Rene, imam pedeset četiri godine, radim kao pazikuća u buržujskoj zgradi u ulici Grenel broj 7. Udovica sam, niska, ružna, punačka, imam kurje oči na stopalima i, ako je vjerovati nekim meni samoj neprijatnim jutrima, iz usta mi izbija zadah mamuta. Ali prije svega, toliko se dobro uklapam u uobičajenu predstavu o pazikućama da nikome ne bi palo na um da sam načitanija od svih onih nadmenih bogataša.

Zovem se Paloma, imam dvanaest godina, živim u bogataškom stanu u ulici Grenel broj 7. Međutim, odavno znam da je krajnje odredište kugla za ribice, ispraznost i glupavost života odraslih. Otkud to znam? Ja sam, naime, veoma pametna. Čak izuzetno pametna. Zato sam donijela odluku: na kraju ove školske godine, na trinaesti rođendan, ubiću se.


„Niko nikad nije mogao očekivati da će ova nežna, zabavna knjiga sa filozofskom crtom postići takav neverovatan uspeh. Za neke, ona je delimično Sofijin svet Justejna Gordera, delimično gospodin Malosen Danijela Penaka. Druge pak ona podseća na pisanu verziju Čudesne sudbine Amelije Pulen. Bilo kako bilo, čitaoci su je prihvatili u ogromnom broju.”

  • Originalni naziv: Lelegance du Herisson...
  • Prevodilac: Melita Logo-Milutinović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zovem se Rene, imam pedeset četiri godine, radim kao pazikuća u buržujskoj zgradi u ulici Grenel broj 7. Udovica sam, niska, ružna, punačka, imam kurje oči na stopalima i, ako je vjerovati nekim meni samoj neprijatnim jutrima, iz usta mi izbija zadah mamuta. Ali prije svega, toliko se dobro uklapam u uobičajenu predstavu o pazikućama da nikome ne bi palo na um da sam načitanija od svih onih nadmenih bogataša. Zovem se Paloma, imam dvanaest godina, živim u bogataškom stanu u ulici Grenel broj 7. Međutim, odavno znam da je krajnje odredište kugla za ribice, ispraznost i glupavost života odraslih. Otkud to znam? Ja sam, naime, veoma pametna. Čak izuzetno pametna. Zato sam donijela odluku: na kraju ove školske godine, na trinaesti rođendan, ubiću se. „Niko nikad nije mogao očekivati da će ova nežna, zabavna knjiga sa filozofskom crtom postići takav neverovatan uspeh. Za neke, ona je delimično Sofijin svet Justejna Gordera, delimično gospodin Malosen Danijela Penaka. Druge pak ona podseća na pisanu verziju Čudesne sudbine Amelije Pulen. Bilo kako bilo, čitaoci su je prihvatili u ogromnom broju.”

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter