Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Otkačene priče Latinske Amerike

Otkačene priče Latinske Amerike

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7666-155-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1287

Broj strana:

251

Težina:

332 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pripovijetke koje slijede samo su jedan mali, gotovo nasumični, uzorak mnoštva stilova i tema svojstvenih današnjim latinskoameričkim piscima. Ovaj izbor je uslovno nazvan otkačenim , ne samo u značenju ekscentričnog, neobičnog, kako se u našem žargonu često podrazumjeva, već i u smislu otkačinjanja od glavne struje, od onoga što prijeti da postane trade mark latinskoameričkog pisma.

Ovde su zastupljeni oni pisci za koje čarobni realizam, reciklirani kostumbrizam, egzistencijalističko traganje za identitetom (ličnim i nacionalim) i pregršt tradicionalnih, tematskih dihotomija više nisu marketinški registrovan zaštitni znak pod kojim ih svijet prepoznaje. Jer niti je svijet ono što je bio prije pola vijeka, niji je Latinska Amerika ostala skamenjena u tadašnjoj fazi svog razvoja - da bi tako bilo. Otkačene priče su, dakle, otkačene jer su slobodne, nezakačene, a biti neka vrsta otkačenog autora danas je više pravilo nego jeres, jer glavna struja više zapravo - ne postoji.

Ljiljana Popović-Anđić
Branko Anđić

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pripovijetke koje slijede samo su jedan mali, gotovo nasumični, uzorak mnoštva stilova i tema svojstvenih današnjim latinskoameričkim piscima. Ovaj izbor je uslovno nazvan otkačenim , ne samo u značenju ekscentričnog, neobičnog, kako se u našem žargonu često podrazumjeva, već i u smislu otkačinjanja od glavne struje, od onoga što prijeti da postane trade mark latinskoameričkog pisma. Ovde su zastupljeni oni pisci za koje čarobni realizam, reciklirani kostumbrizam, egzistencijalističko traganje za identitetom (ličnim i nacionalim) i pregršt tradicionalnih, tematskih dihotomija više nisu marketinški registrovan zaštitni znak pod kojim ih svijet prepoznaje. Jer niti je svijet ono što je bio prije pola vijeka, niji je Latinska Amerika ostala skamenjena u tadašnjoj fazi svog razvoja - da bi tako bilo. Otkačene priče su, dakle, otkačene jer su slobodne, nezakačene, a biti neka vrsta otkačenog autora danas je više pravilo nego jeres, jer glavna struja više zapravo - ne postoji. Ljiljana Popović-Anđić Branko Anđić

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter