Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Ostrvo večnih ljubavi

Ostrvo večnih ljubavi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0495-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3067

Broj strana:

367

Težina:

345 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Najprevođeniji kubanski roman svih vremena.

Zlatna medalja za najbolji španski roman.

Kako bi pobjegla od svoje usamljenosti u Majamiju, Sesilija odlazi u bar gdje upoznaje tajanstvenu staricu. Nakon prvog susreta, svako veče se vraća ne bi li od nje čula priče o događajima starim više od stotinu godina: o samoubistvu mlade žene u Kini koje će odlučiti sudbinu njenih potomaka; o neobičnom prokletstvu što proganja žene izvjesnog španskog sela; i o djevojci otrgnutoj iz doma na afričkoj obali.

Životne priče ovih ličnosti preplitaće se na Kubi od vremena španske dominacije do naših dana. Sudbonosne i poražavajuće ljubavi iz prošlosti obnoviće snagu u Sesiliji, djevojci što živi privržena Havani i naizgled nerješivoj tajni koju pokušava da dokuči.

Ostrvo vječnih ljubavi predstavlja porodičnu i istorijsku sagu koja poziva na slojevita tumačenja u svijetu prepunom tajni. Ljubav i obostrano presudne su niti romana, prevedenog na dvadeset pet jezika, u kome osjećanja nadživljuju smrt.

Preporučujem brižljivo čitanje ovog romana, ne zato što je preveden na više desetina jezika, već zato što je napisan jezikom ljubavi.
Raul Rivero

Bogat, uverljiv... Istinski divan.
Library Journal

Melodičan... S prizvukom Kuće čudnih duša Izabel Aljende... Od prvih do posljednjih strana nad romanom lebdi sanjarska izmaglica.
Critícas

  • Originalni naziv: La isla de los amores...
  • Prevodilac: Ana Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najprevođeniji kubanski roman svih vremena. Zlatna medalja za najbolji španski roman. Kako bi pobjegla od svoje usamljenosti u Majamiju, Sesilija odlazi u bar gdje upoznaje tajanstvenu staricu. Nakon prvog susreta, svako veče se vraća ne bi li od nje čula priče o događajima starim više od stotinu godina: o samoubistvu mlade žene u Kini koje će odlučiti sudbinu njenih potomaka; o neobičnom prokletstvu što proganja žene izvjesnog španskog sela; i o djevojci otrgnutoj iz doma na afričkoj obali. Životne priče ovih ličnosti preplitaće se na Kubi od vremena španske dominacije do naših dana. Sudbonosne i poražavajuće ljubavi iz prošlosti obnoviće snagu u Sesiliji, djevojci što živi privržena Havani i naizgled nerješivoj tajni koju pokušava da dokuči. Ostrvo vječnih ljubavi predstavlja porodičnu i istorijsku sagu koja poziva na slojevita tumačenja u svijetu prepunom tajni. Ljubav i obostrano presudne su niti romana, prevedenog na dvadeset pet jezika, u kome osjećanja nadživljuju smrt. Preporučujem brižljivo čitanje ovog romana, ne zato što je preveden na više desetina jezika, već zato što je napisan jezikom ljubavi. Raul Rivero Bogat, uverljiv... Istinski divan. Library Journal Melodičan... S prizvukom Kuće čudnih duša Izabel Aljende... Od prvih do posljednjih strana nad romanom lebdi sanjarska izmaglica. Critícas

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter