Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Ostrvo dana pređašnjeg

Ostrvo dana pređašnjeg

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Umberto Eko


ISBN:

978-86-10-01265-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D1045

Broj strana:

405

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U vurtuoznoj igri baroka i postmoderne, iz pera velikog Umberta Eka nastaje još jedan roman izuzetnog književnog stila, bogat igrom jezika i protkan iskrenim emocijama.

Roberto, mladi italijanski plemić iz XVII vijeka, jedini preživljava brodolom u južnim morima. Priču o njegovom životu saznajemo iz dnevnika u kojem je tokom boravka na pustom brodu pripovjedao o djetinjstvu, prohujalim strastima, o svom izmaštanom zlom bratu, opsadi i smrti svoga oca...

Ispred njega je nedostižno Ostrvo, udaljeno ne samo u prostoru već i u vremenu. Sam, na nepoznatom moru, Roberto de la Griv po prvi put u životu gleda u nebo i zvjezde novog svijeta, prepunog neobjašnjivih zamki, i hvata se u koštac sa misterijom koja zadaje velike brige evropskim silama toga doba: tajnom koja se zove Punto Fijo.

Ekova vještina pripovjedanja dolazi do punog izražaja na ovom putovanju kroz istoriju, filozofiju i savremena društvena zbivanja, dodiruje vanvremenska pitanja stvara emotivni naboj kakav se rijetko može iskusiti.

Jesam li dakle ovdje da bih se zabluđivao o zabludi jedne zablude, ja koji sam samome sebi zabluda? Jesam li morao izgubiti sve i završiti na ovom čunu, zaboravljenom sred antipoda, da bih saznao da nema šta da se izgubi? No zar tom spoznajom neću dobiti sve, jer postajem jedina misleća tačka u kojoj vaseljena priznaje vlastitu zabludu?

Živjeti u Antipodima, dakle, znači iznova graditi instinkt, umjeti od začudnosti napraviti prirodu i od prirode začudnost, otkriti koliko je nepostojan ovaj svjiet, koji na jednoj polovini slijedi jedne zakone, dok na drugoj neke sasvim suprotne.

  • Originalni naziv: Lisola del giorno prima...
  • Prevodilac: Elizabet Vasiljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U vurtuoznoj igri baroka i postmoderne, iz pera velikog Umberta Eka nastaje još jedan roman izuzetnog književnog stila, bogat igrom jezika i protkan iskrenim emocijama. Roberto, mladi italijanski plemić iz XVII vijeka, jedini preživljava brodolom u južnim morima. Priču o njegovom životu saznajemo iz dnevnika u kojem je tokom boravka na pustom brodu pripovjedao o djetinjstvu, prohujalim strastima, o svom izmaštanom zlom bratu, opsadi i smrti svoga oca... Ispred njega je nedostižno Ostrvo, udaljeno ne samo u prostoru već i u vremenu. Sam, na nepoznatom moru, Roberto de la Griv po prvi put u životu gleda u nebo i zvjezde novog svijeta, prepunog neobjašnjivih zamki, i hvata se u koštac sa misterijom koja zadaje velike brige evropskim silama toga doba: tajnom koja se zove Punto Fijo. Ekova vještina pripovjedanja dolazi do punog izražaja na ovom putovanju kroz istoriju, filozofiju i savremena društvena zbivanja, dodiruje vanvremenska pitanja stvara emotivni naboj kakav se rijetko može iskusiti. Jesam li dakle ovdje da bih se zabluđivao o zabludi jedne zablude, ja koji sam samome sebi zabluda? Jesam li morao izgubiti sve i završiti na ovom čunu, zaboravljenom sred antipoda, da bih saznao da nema šta da se izgubi? No zar tom spoznajom neću dobiti sve, jer postajem jedina misleća tačka u kojoj vaseljena priznaje vlastitu zabludu? Živjeti u Antipodima, dakle, znači iznova graditi instinkt, umjeti od začudnosti napraviti prirodu i od prirode začudnost, otkriti koliko je nepostojan ovaj svjiet, koji na jednoj polovini slijedi jedne zakone, dok na drugoj neke sasvim suprotne.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter