Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Ostani ako možeš. Idi ako moraš.

Ostani ako možeš. Idi ako moraš.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6145-380-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D0223

Broj strana:

171

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Roman govori o odrastanju u sredini koja bi trebalo da pruža osećaj sigurnosti i ušuškanosti, ali i o bekstvu iz te sredine u trenutku kad taj osećaj nestane. Radnja je smeštena u lokalnu zajednicu, planinsko selo iz kog mladići, glavni junaci, potiču, i razvija se u četiri poglavlja u kojima nam se, sa svojom verzijom događaja, obraćaju dvojica glavnih junaka i dvoje njima bliskih ljudi.
Četvorica drugova iz detinjstva – Tarjej, Trigve, Kristijan i Bjern – odlučuju da se pridruže norveškim snagama u Avganistanu, što ovaj roman u trenutku objavljivanja srpskog izdanja čini posebno aktuelnim. Trojica se neće vratiti. Zbog čega su zapravo otišli? Šta se dešava sa onima koji ostaju? Šta utiče na odluke koje donosimo? Ostati ili otići?
Helga Flatland je za ovaj svoj prvi roman dobila tri prestižne nagrade. Dve za najbolji debitantski roman: nagradu izdavačke kuće Askehaug, jednog od najvećih i najuglednijih izdavača u Norveškoj, i nagradu Tarjej Vesos, koju dodeljuje Udruženje književnika Norveške, kao i Ungdommens kritikerpris – nagradu koju svake godine dodeljuju norveški srednjoškolci za najbolje delo savremene norveške književnosti. Ova poslednja nagrada svedoči o tome da je roman aktuelan među mladim ljudima pošto se bavi i svakodnevnim i tabu temama poput života, smrti, zabranjene i beskrajne ljubavi, nemoći i prilagođavanja novoj sredini. Pokazuje nam da se u životu suočavamo sa mnogim izborima i da ne možemo predvideti gde će nas oni odvesti.
Ostani ako možeš. Idi ako moraš, zrelo je debitantsko ostvarenje prefinjenog književnog izraza, tanana i topla knjiga koju prožima nemo očajanje.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x245
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman govori o odrastanju u sredini koja bi trebalo da pruža osećaj sigurnosti i ušuškanosti, ali i o bekstvu iz te sredine u trenutku kad taj osećaj nestane. Radnja je smeštena u lokalnu zajednicu, planinsko selo iz kog mladići, glavni junaci, potiču, i razvija se u četiri poglavlja u kojima nam se, sa svojom verzijom događaja, obraćaju dvojica glavnih junaka i dvoje njima bliskih ljudi. Četvorica drugova iz detinjstva – Tarjej, Trigve, Kristijan i Bjern – odlučuju da se pridruže norveškim snagama u Avganistanu, što ovaj roman u trenutku objavljivanja srpskog izdanja čini posebno aktuelnim. Trojica se neće vratiti. Zbog čega su zapravo otišli? Šta se dešava sa onima koji ostaju? Šta utiče na odluke koje donosimo? Ostati ili otići? Helga Flatland je za ovaj svoj prvi roman dobila tri prestižne nagrade. Dve za najbolji debitantski roman: nagradu izdavačke kuće Askehaug, jednog od najvećih i najuglednijih izdavača u Norveškoj, i nagradu Tarjej Vesos, koju dodeljuje Udruženje književnika Norveške, kao i Ungdommens kritikerpris – nagradu koju svake godine dodeljuju norveški srednjoškolci za najbolje delo savremene norveške književnosti. Ova poslednja nagrada svedoči o tome da je roman aktuelan među mladim ljudima pošto se bavi i svakodnevnim i tabu temama poput života, smrti, zabranjene i beskrajne ljubavi, nemoći i prilagođavanja novoj sredini. Pokazuje nam da se u životu suočavamo sa mnogim izborima i da ne možemo predvideti gde će nas oni odvesti. Ostani ako možeš. Idi ako moraš, zrelo je debitantsko ostvarenje prefinjenog književnog izraza, tanana i topla knjiga koju prožima nemo očajanje.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter