Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Osnovna i oralna histologija i embriologija, 3. izdanje

Osnovna i oralna histologija i embriologija, 3. izdanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788674783665

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M7946

Broj strana:

321

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

123,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Drugo izdanje Osnovne i oralne histologije i embriologije predstavlja jedinstven, sveobuhvatan i bogato ilustrovan udžbenik, koji sadrži osnovna znanja iz histologije i embriologije, sa detaljnim podacima iz histologije i embriologije usne duplje.

Udžbenik je namenjen, pre svega, studentima stomatologije, ali i studentima medicine, veterinarske medicine, farmacije i biologije.

Celokupno gradivo je podeljeno u 21 poglavlje. U prva četiri poglavlja obrađene su ćelija i opšta embriologija. U narednih pet poglavlja obrađena su tkiva - epitelno, vezivno, mišićno i nervno, a u nastavku, u sledećih 12 poglavlja, opisani su sistemi organa. Materija je sistematizovana tako da se u okviru svakog poglavlja, pored osnovnog teksta koji na didaktičan način obrađuje morfološke i glavne funkcionalne karakteristike histoloških struktura, nalaze detaljniji podaci iz najnovije svetske literature o ultrastrukturi, molekularnoj organizaciji ili fiziološkim mehanizmima (na sivoj osnovi), razvoj - opšta embriologija, histogeneza i organogeneza (na žutoj osnovi) i klinički značaj (na plavoj osnovi).

Detaljno je opisano gradivo iz oblasti histologije i embriologije usne duplje, sadržano u 16. poglavlju. U njemu su obrađene sve nastavne jedinice neophodne studentima stomatologije: osnovne anatomske karakteristike glave i njenih kostiju, opšte karakteristike, podela i sadržaj usne duplje, pljuvačne žlezde, oralna mukoza, opšte karakteristike, podela i sadržaj usne duplje, pulpo-dentinski kompleks, cement, periodoncijum, alveolarni nastavak vilične kosti i embriologija svih struktura usne duplje. Šesnaesto poglavlje sadrži i osnovne podatke o najčešćim poremećajima svih struktura usne duplje. Posebna pažnja posvećena je matičnim ćelijama zuba koje danas pobuđuju veliko interesovanje, s obzirom na mogućnost da se izgubljeni zubi i tkiva kraniofacijalne regije repariraju i regenerišu primenom matičnih ćelija i upotrebom tkivnog inženjeringa.

Tekst je dokumentovan sa preko 500 svetlosnomikroskopskih, elektronomikroskopskih i makroskopskih fotografija, crteža, tabela i šema.

Originalni i modifikovani crteži u najvećem broju slučajeva su obojeni, tako da je svaka ćelija, tkivo ili organ u boji određenog klicinog lista od kojega vodi poreklo: ćelije ektodermalnog porekla obojene su nijansama plave, ćelije endodermalnog porekla nijansama žute, dok su ćelije mezodermalnog porekla obojene nijansama crvene boje. Ovakav način prikazivanja slika ima za cilj da studentima i pre učenja embriologije ukaže na poreklo pojedinih ćelija.

U udžbenik Osnovna i oralna histologija i embriologija, ugrađeno je bogato iskustvo autora, koje je proisteklo iz njihovog dugogodišnjeg pedagoškog i naučnoistraživačkog rada.

  • Izdanje: 3
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x300
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Drugo izdanje Osnovne i oralne histologije i embriologije predstavlja jedinstven, sveobuhvatan i bogato ilustrovan udžbenik, koji sadrži osnovna znanja iz histologije i embriologije, sa detaljnim podacima iz histologije i embriologije usne duplje. Udžbenik je namenjen, pre svega, studentima stomatologije, ali i studentima medicine, veterinarske medicine, farmacije i biologije. Celokupno gradivo je podeljeno u 21 poglavlje. U prva četiri poglavlja obrađene su ćelija i opšta embriologija. U narednih pet poglavlja obrađena su tkiva - epitelno, vezivno, mišićno i nervno, a u nastavku, u sledećih 12 poglavlja, opisani su sistemi organa. Materija je sistematizovana tako da se u okviru svakog poglavlja, pored osnovnog teksta koji na didaktičan način obrađuje morfološke i glavne funkcionalne karakteristike histoloških struktura, nalaze detaljniji podaci iz najnovije svetske literature o ultrastrukturi, molekularnoj organizaciji ili fiziološkim mehanizmima (na sivoj osnovi), razvoj - opšta embriologija, histogeneza i organogeneza (na žutoj osnovi) i klinički značaj (na plavoj osnovi). Detaljno je opisano gradivo iz oblasti histologije i embriologije usne duplje, sadržano u 16. poglavlju. U njemu su obrađene sve nastavne jedinice neophodne studentima stomatologije: osnovne anatomske karakteristike glave i njenih kostiju, opšte karakteristike, podela i sadržaj usne duplje, pljuvačne žlezde, oralna mukoza, opšte karakteristike, podela i sadržaj usne duplje, pulpo-dentinski kompleks, cement, periodoncijum, alveolarni nastavak vilične kosti i embriologija svih struktura usne duplje. Šesnaesto poglavlje sadrži i osnovne podatke o najčešćim poremećajima svih struktura usne duplje. Posebna pažnja posvećena je matičnim ćelijama zuba koje danas pobuđuju veliko interesovanje, s obzirom na mogućnost da se izgubljeni zubi i tkiva kraniofacijalne regije repariraju i regenerišu primenom matičnih ćelija i upotrebom tkivnog inženjeringa. Tekst je dokumentovan sa preko 500 svetlosnomikroskopskih, elektronomikroskopskih i makroskopskih fotografija, crteža, tabela i šema. Originalni i modifikovani crteži u najvećem broju slučajeva su obojeni, tako da je svaka ćelija, tkivo ili organ u boji određenog klicinog lista od kojega vodi poreklo: ćelije ektodermalnog porekla obojene su nijansama plave, ćelije endodermalnog porekla nijansama žute, dok su ćelije mezodermalnog porekla obojene nijansama crvene boje. Ovakav način prikazivanja slika ima za cilj da studentima i pre učenja embriologije ukaže na poreklo pojedinih ćelija. U udžbenik Osnovna i oralna histologija i embriologija, ugrađeno je bogato iskustvo autora, koje je proisteklo iz njihovog dugogodišnjeg pedagoškog i naučnoistraživačkog rada.

Dodatne informacije

Izdavač Data status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter