Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Osnovi restaurativne stomatologije

Osnovi restaurativne stomatologije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-867-478-099-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2254

Broj strana:

301

Težina:

728 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

70,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Osnovni cilj ovog udžbenika je da restaurativnu terapiju prikaže u svjetlu aktuelnih naučnih saznanja brojnih istraživača, ali i na osnovu sopstvenih ličnih kliničkih i istraživačkih iskustava autora ove knjige.

Drugi, ne manje važan zadatak ovog udžbenika, jeste da spoji znanje i iskustvo stečeno kroz osnovne naučne komponente tradicionalnog nastavnog plana sa aktuelnim kliničkim pristupom. Time će se efekat restaurativne terapije najefikasnije približiti pacijentima, a studentima olakšati razumevanje brojnih i kompleksnih faza restaurativnog postupka i pojačati njihovo interesovanje za ovaj vid terapije oboljelih zuba. Osim toga, ova knjiga je pokušaj da se razreše brojne kontroverze i stavovi vezani za restaurativnu proceduru, ali i da se razjasne eventualne dileme i formiraju vlastiti stavovi o ovoj vrlo značajnoj problematici.

Koncept knjige je potpuno prilagođen studentskom programu osnovnih studija na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a sadržaj odgovara pretkliničkom i kliničkom delu nastavnog plana vezanog za ovaj vid terapije.

Knjiga je namenjena prije svega studentima osnovnih studija na predmetu Bolesti zuba – pretklinička i restaurativna odontologija, ali i svima onima koji žele da razrješe izvjesne dileme vezane za restaurativnu terapiju.

  • Prevodilac: Slavoljub Živković - urednik izdanja
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Osnovni cilj ovog udžbenika je da restaurativnu terapiju prikaže u svjetlu aktuelnih naučnih saznanja brojnih istraživača, ali i na osnovu sopstvenih ličnih kliničkih i istraživačkih iskustava autora ove knjige. Drugi, ne manje važan zadatak ovog udžbenika, jeste da spoji znanje i iskustvo stečeno kroz osnovne naučne komponente tradicionalnog nastavnog plana sa aktuelnim kliničkim pristupom. Time će se efekat restaurativne terapije najefikasnije približiti pacijentima, a studentima olakšati razumevanje brojnih i kompleksnih faza restaurativnog postupka i pojačati njihovo interesovanje za ovaj vid terapije oboljelih zuba. Osim toga, ova knjiga je pokušaj da se razreše brojne kontroverze i stavovi vezani za restaurativnu proceduru, ali i da se razjasne eventualne dileme i formiraju vlastiti stavovi o ovoj vrlo značajnoj problematici. Koncept knjige je potpuno prilagođen studentskom programu osnovnih studija na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a sadržaj odgovara pretkliničkom i kliničkom delu nastavnog plana vezanog za ovaj vid terapije. Knjiga je namenjena prije svega studentima osnovnih studija na predmetu Bolesti zuba – pretklinička i restaurativna odontologija, ali i svima onima koji žele da razrješe izvjesne dileme vezane za restaurativnu terapiju.

Dodatne informacije

Izdavač Data Status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter