Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Osnove ekonomije

Osnove ekonomije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-246-020-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2210

Broj strana:

847

Težina:

2150 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

107,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pišući ovu knjigu Mankiw se pokušao staviti u ulogu osobe koja se po prvi puta susreće s mikroekonomijom - pristup je prihvaćen s oduševljenjem i knjiga je proglašena najspominjanijim tekstom o ekonomijji našeg vremena. Ovo Mankiwljevo djelo postalo je jedna od najuspješnijih knjiga ikada izdanih na tržištu sveučilišnih udžbenika.

Autorov konverzacijski, a opet stručan, stil pisanja savršen je za prezentiranje politike i znanaosti mikroekonomskih teorija budućim menadžerima. Kako ju je MAnkiw napisao za studente, knjiga se ističe među ostalim tekstovima iz osnova mikroekonomije intrigirajući studente da primijene ekonomski način razmišljanja na svakodnevni život. Orijentiranost knjiga ka studentu se vidi i u tome što je više knjige posvećeno primjenama i politici - a manje formalnoj ekonomskoj teoriji - nego što je to slučaj s mnogim drugim udžbenicima.

Većina poglavlja uključuje proučavanja slučajeva, koji ilustriraju kako su načela ekonomije primijenjena. Uz to okviri U vijestima nude izvatke iz novinskih članaka koji pokazuju kako ekonomske ideje bacaju svjetlo na tekuće probleme s kojim se društvo susreće.

Kratki sadržaj:
- Ponuda i potražnja 1: kakotržišta djeluju
- Ponuda i potražnja 2: tržišta i blagostanje
- Ekonomika javnog sektora
- Ponašanje poduzeća i organizacije industrije
- Ekonomika tržišta rada
- Teme za daljnje proučavanje
- Podaci makroekonomije
- Realna ekonomija u dugom roku
- Novac i cijene u dugom roku
- Makroekonomija otvorenih gospodarstava
- Kratkoročne ekonomske fluktuacije
- Završne misli

  • Originalni naziv: Principles of economies...
  • Prevodilac: mr. Kristina Kruahak, mr. Ivana Bušljeta Banks, Josip Funda
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x260
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Pišući ovu knjigu Mankiw se pokušao staviti u ulogu osobe koja se po prvi puta susreće s mikroekonomijom - pristup je prihvaćen s oduševljenjem i knjiga je proglašena najspominjanijim tekstom o ekonomijji našeg vremena. Ovo Mankiwljevo djelo postalo je jedna od najuspješnijih knjiga ikada izdanih na tržištu sveučilišnih udžbenika. Autorov konverzacijski, a opet stručan, stil pisanja savršen je za prezentiranje politike i znanaosti mikroekonomskih teorija budućim menadžerima. Kako ju je MAnkiw napisao za studente, knjiga se ističe među ostalim tekstovima iz osnova mikroekonomije intrigirajući studente da primijene ekonomski način razmišljanja na svakodnevni život. Orijentiranost knjiga ka studentu se vidi i u tome što je više knjige posvećeno primjenama i politici - a manje formalnoj ekonomskoj teoriji - nego što je to slučaj s mnogim drugim udžbenicima. Većina poglavlja uključuje proučavanja slučajeva, koji ilustriraju kako su načela ekonomije primijenjena. Uz to okviri U vijestima nude izvatke iz novinskih članaka koji pokazuju kako ekonomske ideje bacaju svjetlo na tekuće probleme s kojim se društvo susreće. Kratki sadržaj: - Ponuda i potražnja 1: kakotržišta djeluju - Ponuda i potražnja 2: tržišta i blagostanje - Ekonomika javnog sektora - Ponašanje poduzeća i organizacije industrije - Ekonomika tržišta rada - Teme za daljnje proučavanje - Podaci makroekonomije - Realna ekonomija u dugom roku - Novac i cijene u dugom roku - Makroekonomija otvorenih gospodarstava - Kratkoročne ekonomske fluktuacije - Završne misli

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter