Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Osmi život

Osmi život

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Uroš Timić


ISBN:

978-86-521-1820-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M3156

Broj strana:

296

Težina:

405 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pobednik konkursa Literarni online inkubator.

Kada je Vlada propao kroz terasu, ostao je svestan sveta oko sebe, ali on sam za taj svet više nije postojao.

Traumatična iskustva u vrtiću, nesretni pad koji je ostavio strašan ožiljak na licu, jutarnja nada pred ogledalom da je beleg tokom noći nestao i strah roditelja od „označenosti“ njihovog deteta odredili su odrastanje dečaka u našim večito tranzicionim vremenima. U zrelo doba, kada je Vlada započeo samostalan život s devojkom koju poznaje iz detinjstva, naizgled uspešan život počinju da nagrizaju potisnute traume i konačno sučeljavanje s pitanjima od kojih je bežao. Jedne večeri, pritisak prošlosti bio je toliki da njegov um više nije mogao da razabere stvarnost od iluzije. Od tog trenutka Vladin život se pretvara u opsesivno tumačenje snova, a kada je otkrio fenomen paralize sna, zakoračio je u košmarni svet iz kojeg se ne može vratiti ni da ima sedam života.

Osmi život je uzbudljiva, ponekad i strašna priča o borbi mladog čoveka sa čudovištem sna, o njegovoj potrazi za uporištem u samoći i odgovorom na pitanje da li je ostavio dovoljno sebe u drugima da bi se po tom tragu mogao vratiti iz bezizlaza.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pobednik konkursa Literarni online inkubator. Kada je Vlada propao kroz terasu, ostao je svestan sveta oko sebe, ali on sam za taj svet više nije postojao. Traumatična iskustva u vrtiću, nesretni pad koji je ostavio strašan ožiljak na licu, jutarnja nada pred ogledalom da je beleg tokom noći nestao i strah roditelja od „označenosti“ njihovog deteta odredili su odrastanje dečaka u našim večito tranzicionim vremenima. U zrelo doba, kada je Vlada započeo samostalan život s devojkom koju poznaje iz detinjstva, naizgled uspešan život počinju da nagrizaju potisnute traume i konačno sučeljavanje s pitanjima od kojih je bežao. Jedne večeri, pritisak prošlosti bio je toliki da njegov um više nije mogao da razabere stvarnost od iluzije. Od tog trenutka Vladin život se pretvara u opsesivno tumačenje snova, a kada je otkrio fenomen paralize sna, zakoračio je u košmarni svet iz kojeg se ne može vratiti ni da ima sedam života. Osmi život je uzbudljiva, ponekad i strašna priča o borbi mladog čoveka sa čudovištem sna, o njegovoj potrazi za uporištem u samoći i odgovorom na pitanje da li je ostavio dovoljno sebe u drugima da bi se po tom tragu mogao vratiti iz bezizlaza.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter