Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Ortodontski pacijent: lečenje i biomehanika

Ortodontski pacijent: lečenje i biomehanika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-867-478-094-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7038

Broj strana:

301

Težina:

592 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Ortodontski pacijent namjenjena je studentima osnovnih studija, stomatolozima opšte prakse koje zanima ortodoncija, kao i stomatolozima na početku specijalizacije iz oblasti ortodoncije. Pretpostavljamo da čitalac posjeduje znanja iz ortodonotske dijagnostike i da sada uči o planiranje lječenja.
Takvo planiranje zahtjeva od ortodonta razumijevanje bioliških principa pomjeranja zuba, kao i svijest o ciljevima i ogranjičenjima liječenja. Osim toga potrebno je znanje o različitim tipovima ortodonotskih aparata, njihovom dizajnu i načinu dejstva. U tjesnoj vezi sa tim je i napredak nauke o stomatološkim materijalima koji je izazvao velike promjene u ortodonotskoj kliničkoj praksi posljednjih godina. Zato je jedno poglavlje posvećeno ortodontskim materijalima. Povećan broj specijalizacija stavra potrebu da se u liječenju složenih slučajeva uključe kolege specijalisti drugih oblastistomatologije. Iz tog razloga opisano je multidisciplinarno liječenje.

  • Prevodilac: Jelena Đorđević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Ortodontski pacijent namjenjena je studentima osnovnih studija, stomatolozima opšte prakse koje zanima ortodoncija, kao i stomatolozima na početku specijalizacije iz oblasti ortodoncije. Pretpostavljamo da čitalac posjeduje znanja iz ortodonotske dijagnostike i da sada uči o planiranje lječenja. Takvo planiranje zahtjeva od ortodonta razumijevanje bioliških principa pomjeranja zuba, kao i svijest o ciljevima i ogranjičenjima liječenja. Osim toga potrebno je znanje o različitim tipovima ortodonotskih aparata, njihovom dizajnu i načinu dejstva. U tjesnoj vezi sa tim je i napredak nauke o stomatološkim materijalima koji je izazvao velike promjene u ortodonotskoj kliničkoj praksi posljednjih godina. Zato je jedno poglavlje posvećeno ortodontskim materijalima. Povećan broj specijalizacija stavra potrebu da se u liječenju složenih slučajeva uključe kolege specijalisti drugih oblastistomatologije. Iz tog razloga opisano je multidisciplinarno liječenje.

Dodatne informacije

Izdavač Data Status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter